Rusteloos – Damen & Vandermeeren

Toen ze als achttienjarige voor haar rechtenstudie naar Lissabon was vertrokken, had haast niemand geloofd dat ze het hier zou gaan waarmaken.

Korte inhoud
Kirsten is een jonge strafpleitster die voor een gerenommeerd advocatenkantoor in Lissabon werkt. Wanneer de dochter van een Portugese partijvoorzitter vermist wordt, krijgt Kirsten haar eerste grote strafzaak. Ze verdedigt een Vlaamse projectontwikkelaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij deze verdwijning. Volgens de publieke opinie is hij schuldig en de druk van de media is enorm. Haar cliënt houdt zijn onschuld vol, maar is hij te vertrouwen?

Een onderzoeksjournalist ontdekt feiten die een nieuw licht werpen op de zaak. Sommigen hebben er alles voor over om de waarheid te verbergen. Zelfs moord. Er staat veel op het spel. Wie wint en wie verliest?

‘Dat ik mijn eerste grote zaak heb, een verdwijning, mogelijk een moordzaak. Het is hier overal op tv. De vermiste is de eenentwintigjarige dochter van de partijvoorzitter van de Partido Socialista.’ 

Auteurs
HILDE VANDERMEEREN studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond op de shortlist Gouden Strop 2016. Haar bestseller Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018.

WALTER DAMEN studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. In het kader van zijn studies haalde hij ook bijkomende certificaten, waaronder gerechtelijke geneeskunde. Hij trad op als advocaat in verschillend gemediatiseerde dossiers en is medeauteur van verschillende boeken, waaronder meerdere bestsellers. Hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.”

Misschien waren er belangrijke dingen over Marnick Tanghe die ze nog niet wist, en nodig moest achterhalen.

Mijn mening
Ik ben weg van het werk van Hilde Vandermeeren, ik besprak bijna al haar boeken, dus was erg benieuwd naar deze samenwerking met strafpleiter en auteur Walter Damen! Dit boek is het eerste deel in een trilogie. Smaakte het naar meer?

In de spannende proloog van het boek is de 10-jarige Kirsten (in België) getuige van de moord op haar oppas. De dader wordt opgepakt, zonder te weten wie hem gezien heeft en Kirsten zal er nooit meer over praten, al blijft het haar achtervolgen.
Dan zijn we achttien jaar verder en is de 28-jarige Kirsten strafpleiter in Lissabon, Portugal. Ze werkt voor een gerenommeerd advocatenbureau en moet hard werken om zich te bewijzen en haar baan te behouden.
Kirsten krijgt haar eerste grote zaak, waarin ze de Belgische projectontwikkelaar Marnick Tanghe moet verdedigen, die verdacht wordt van de ontvoering en misschien wel moord op de dochter van partijvoorzitter Carlos Jorge Sá Pimentel. Een zaak met véél persaandacht.
Kan ze Tanghe, die beweert onschuldig te zijn, geloven en vrijspreken? Of houdt hij teveel voor haar achter? En is de journalist die zegt meer te weten te vertrouwen?
Ondertussen komt door de stressvolle zaak haar relatie met Tomás (en zijn moeder) flink onder druk te staan én is de moordenaar van haar oppas vrijgelaten, spoorloos en uit op wraak…
Weet hij écht niet wie hem verlinkt heeft?

Laat ik eerlijk zijn en meteen zeggen dat ik normaal gesproken niet zo van de ‘Legal Thrillers’ ben, maar deze van Hilde (& Walter) wilde ik wel heel erg graag proberen, omdat ik zo gek ben op haar andere boeken. En: het viel me niet tegen! Integendeel zelfs…
Het verhaal is boeiend en spannend van begin tot eind! En dan blijven er ook nog wat lijntjes over om verder te behandelen in deel 2 en 3 (hoop ik tenminste ).

Hoofdpersoon Kirsten heeft flink wat meegemaakt met het al jong verliezen van haar vader en de moord op haar oppas. Met haar vertrek naar Lissabon hoopte ze op een nieuwe start in het land waar haar vader voetbalde en omkwam, maar ook daar is het lastig want als buitenlandse moet ze zich flink bewijzen en dan is ze ook nog eens de jongste advocate bij het advocatenbureau. Het is dus keihard werken geblazen en geen fouten maken, zeker niet met de zaak van de verdwijning. Maar wat als je tegengewerkt lijkt te worden door je collega? Wie is er te vertrouwen? Spannend!!

Ik vond het heel erg fijn dat er meerdere lijnen zaten in het verhaal, niet alleen dé zaak (al een wespennest op zich) maar ook nog het privéleven van Kirsten, haar verleden wat haar misschien gaat inhalen en het lijntje over/van onderzoeksjournalist Miguel Rodrigues. Het maakte het verhaal extra meeslepend en levendig en gewoon ontzettend spannend!
Ik heb gesmuld van dit goed in elkaar stekende verhaal en ben heel erg benieuwd naar hoe het verdergaat in deel 2 en 3!

Ze stond er nu echt alleen voor.
Zelfs haar eigen cliënt kon ze niet meer vertrouwen.

Rusteloos
ISBN 9789461317681 – Uitgever: Van Halewyck – 336 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Deel 1 in de Kirsten Hartogs-trilogie

One thought on “Rusteloos – Damen & Vandermeeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.