Het geheim van de snoepfabriek – David O’Connell

‘Ja, Arthur. De snoepfabriek is van jou,’ bevestigde meneer Vodders. (…) ‘Snoepfabriek. Snoepshops. Snoepgeld. Huize Snoep… eh, ik bedoel Huize Honingsteen. Alles. Inclusief het tuingereedschap.’ 

Korte inhoud
Arthur McBell heeft net een fortuin geërfd. En een gigantisch huis. En… een SNOEPFABRIEK.
Leuk toch? En hij leefde nog lang en gelukkig, zou je denken…
MAAR DAN HEB JE HET MIS.
Het leven is niet alleen maar suikergoed en karamels daar in McBells snoepfabriek. Er is iets aan de hand. Iets verdachts. Iets bovennatuurlijks. Iets duisterders dan een muizenkeutel in je verjaardagstaart. En als Arthur het raadsel niet op tijd kan oplossen, dan gaat zijn zoete, karamelgeurige toekomst sneller in rook op dan een bolletje vanille-ijs dat smelt in de zon. Want dan zal de fabriek voorgoed de deuren moeten sluiten… 

‘Er zijn zes voorwerpen die je moet verzamelen, en zes raadsels die je ernaartoe leiden. Zodra je ze allemaal hebt, wacht jou een nog veel groter, zevende geschenk. (…)
Dundoedel is een vreemde plaats. Verwacht het onverwachte…’ 

Auteur
“I’m a writer and illustrator living in south London, UK.
I write some books that other people illustrate. I illustrate some books that other people have written. And sometimes I write and illustrate the same book! It keeps me busy. I also love comics and draw them when I can.”
More: www.davidoconnell.uk 

‘… als we dat geheime ingrediënt niet snel vinden, zullen de nieuwe ladingen niet meer hetzelfde zijn. Dan is het alleen nog maar doodgewone karamel.’ 

Mijn mening
Wat een heerlijke uitstraling heeft dit boek, hè?! Zonder de korte inhoud gelezen te hebben had ik al zin om het boek te lezen! En binnenin staan nog veel meer van die super leuke illustraties. Dan wel in zwart-wit.  Een hele fijne toevoeging aan het verhaal!

De jonge Arthur McBell erft van zijn oudoom Arthur onverwachts al zijn bezittingen. Hij en zijn moeder mogen in zijn enorme Huize Honingsteen komen wonen en Arthur wordt de nieuwe baas van de snoepfabriek en alles wat daarbij hoort. Hij wordt door zijn overleden oudoom via een vliegende brief op een (magische) queeste gestuurd, waarbij hij een aantal raadsels moet oplossen en dan wacht hem op het eind een grote beloning… Gelukkig krijgt hij hulp bij dit avontuur vol magie en bijzondere wezens van zijn nieuwe vrienden Bon en Billy!
En ondertussen zijn er de zorgen om het voortbestaan van de fabriek, want zonder het geheime ingrediënt zal hun succesvolle karamel niet meer zo succesvol zijn…

Wat een fantastisch avontuurlijk verhaal is dit! Een geheimzinnig huis vol verrassingen, een zoektocht vol magie, spookverhalen (Billy is geweldig!), mysterie, vijanden en ontzettend veel lekkers… Een geweldige combinatie! 
Het verhaal leest als een trein, de personages zijn grappig, het verhaal is heerlijk spannend de hele tijd (niet té) en zit vol fantasie. Je hoeft je geen moment te vervelen!
Ik hoop op meer Dundoedel avonturen, want ik heb echt zitten genieten. Van het verhaal én van de illustraties. (En ik zie op Twitter bij de auteur dat het tweede boek er in het Engels bijna is!)

Het erven van de fabriek, de magische Queeste, de mysterieuze dregelvleugel en de doortrapte Puddington-Pralinés… hij had zich niet gerealiseerd hoe zwaar het hem allemaal viel. En dan was er ook nog het ontbrekende geheime ingrediënt!

Het geheim van de snoepfabriek
ISBN 9789048316779 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 207 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Originele titel: The Chocolate Factory Ghost – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Vitataal – Illustraties: Claire Powell – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5c5f24365e450_selected-products” products=”9200000095274476″ name=”geheim” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.