Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall – Ali Standish

‘Het doet me genoegen je te laten weten dat je bent aangenomen als leerling op Baskerville Hall voor het schooljaar 1868.’

KORTE INHOUD 
“Voor Sherlock Holmes was er…
Arthur Conan Doyle

Als Arthur een plaats krijgt aangeboden op Baskerville Hall, een geheime school voor superslimme kinderen, is hij dolblij. Dit is zijn kans om zichzelf te bewijzen. Hij sluit al snel vriendschap met de moedige Irene Eagle en de stille Jimmie Moriarty. Samen komen ze erachter dat hun nieuwe school een eigenaardige plek is met vreemde figuren, onverklaarbare explosies en duistere vijanden.

Wanneer Arthur en zijn vrienden worden uitgenodigd om toe te treden tot het geheime genootschap de Klaver, moeten ze drie proeven afleggen. En ondertussen ontdekt Arthur een mysterie dat leidt tot een groots avontuur… en nog groter gevaar.

Durf jij Baskerville Hall binnen te gaan?”

Zijn verhaal begon hier en nu, in Baskerville Hall, en hij zou het zelf schrijven.

MIJN MENING 
Oh, wat keek ik uit naar dit boek! Het leek me zo’n ongelooflijk leuk jeugdboek! Ik ben gek op Sherlock Holmes verfilmingen en verhalen en zou me graag nog eens storten op de originele verhalen van Sir Arthur Conan Doyle (ik las ooit al wel The Hound of the Baskervilles). En sowieso is er niets fijner dan een jeugdboek vol spanning, mysterie en speurneuzerij!

Edinburgh, 1868. De jonge Arthur Conan Doyle heeft het niet makkelijk thuis, zijn vader drinkt meer dan dat hij werkt en zijn moeder heeft de zorg voor Arthur en zijn zes zussen/zusjes. Arthur heeft eigenlijk net besloten na de vakantie niet terug te gaan naar school, maar werk te zoeken om zo ook voor het gezin te kunnen zorgen, als er opeens een brief op de mat valt. Hij is aangenomen als leerling op Baskerville Hall, een geheime kostschool voor knappe koppen. En: er zitten geen kosten aan verbonden… Het schooljaar start de volgende dag al!
Arthurs moeder vindt dat hij deze unieke kans moet grijpen, hij is voorbestemd voor iets groots, dat heeft ze altijd al gezegd. En de pientere Arthur hoopt inderdaad op deze manier iets te bereiken waardoor zijn familie later nooit meer geldzorgen zal hebben. Hij vertrekt naar Engeland, op wel heel bijzondere wijze…
Eenmaal op Baskerville Hall sluit hij al gauw vriendschap met o.a. Irene Eagle en Jimmie Moriarty. Maar vijanden heeft hij als (bedreigend opmerkzame) buitenstaander (de meeste kinderen zijn van rijke komaf) ook… En naast de al bijzondere lessen en figuren die er rondlopen, gebeuren er ook nog eens echt mysterieuze dingen. Iets met een inbraak, een Groene Ridder, en een geheim genootschap… Arthur hoeft zich geen moment te vervelen!

Wat heb ik zitten genieten van dit ‘onwaarschijnlijke’ verhaal! Ik werd echt van begin tot eind helemaal meegevoerd en heb alles intens meebeleefd. Ik vloog door het heerlijk boeiende en spannende verhaal heen en baalde gewoon dat ik het boek uit had. Liefst zou ik nu meteen doorgaan in een volgend deel! (Of de verfilming die eraan komt willen zien!)
Hoe leuk is het om een Sherlock Holmes-achtig avontuur te beleven met de jonge Arthur Conan Doyle, de bedenker van de meesterspeurder! Je ‘ziet’ wel waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.
En het is ook al zo leuk gedaan met al die herkenbare dingen als Baskerville, professor Dr. Watson, medeleerlingen James ‘Jimmie’ Moriarty en Irene Eagle (Adler), conrector Mevrouw Hudson… (En misschien komt ene SH ook nog wel ergens voor?)
De jonge Arthur en zijn vrienden beleven een heerlijk spannend avontuur. Er zijn lessen te volgen, mysteries op te lossen, proeven af te leggen voor een geheim genootschap en er moet zelfs gevreesd worden voor hun leven… Zó leuk allemaal! En de personages zijn ook al allemaal een genot om over te lezen. De opmerkzame Arthur, de moedige Irene, de stille kracht Jimmie, de overal op voorbereide ‘Pocket’, Grover met zijn fascinatie voor de dood… Ik kan echt niet wachten om ze in een volgend deel weer allemaal te mogen ontmoeten en weer een gaaf avontuur met ze te beleven op die geweldige locatie vol mysteries, Baskerville Hall! More please!!!

Arthur wist dat ze gelijk hadden. Maar hij wist ook zeker dat de Groene Ridder en de inbraak met elkaar te maken hadden. En hij was vastberaden om uit te vinden hoe.

Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall 
ISBN 9789047716303 – Uitgeverij Lemniscaat – 336 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Vertaald door: Johanna Rijnbergen – Deel 1 in de serie – Leeftijd:  12+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.