Verdoemd – Mariska Overman

Ze waren het met elkaar eens. Over hoe. Over wanneer. En vooral, over waarom.

Korte inhoud
Drie jonge mensen.
Drie zelfdodingen.
Maar is het wel zelfmoord of is er meer aan de hand?
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog. 

Alweer een treinsuïcide? Isabel staarde naar de melding. (…) Toeval. Dat kon. De tweede in korte tijd. Of wacht… ergens in haar hoofd begonnen herinneringen aan elkaar te haken. Niet de tweede. Het was de derde.

Auteur
“Mariska Overman schreef eerder Hoofdzaak en Voltooid. Die laatste ontving 4 sterren in de VN Thrillergids. Verdoemd is de derde thriller waarin Isabel Dieudonné een hoofdrol speelt.
Mariska is samen met haar man eigenaar van Bureau MORBidee dat de dood bespreekbaar maakt.”

Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelfde keuze.

Mijn mening
De vorige twee delen in deze reeks met voormalig rechercheur en specialist postmortale zorg Isabel Dieudonné vond ik erg spannend en meeslepend, dit derde deel ook weer?

Isabel beseft zich dat ze al voor de derde keer in korte tijd een jonge treinzelfmoordenaar voor zich heeft liggen in het mortuarium. Dat is wel heel toevallig… Met moeite mag ze met recherche ‘collega’ Damon onder de radar op onderzoek uit, maar als harde bewijzen dat dit geen zelfmoorden waren uitblijven, gaat de stekker ook weer uit het onderzoek.
De zaak heeft Isabel flink te pakken, mede door persoonlijke redenen waar ze zich niet over uit laat, dus ze gaat stug door met haar onderzoek. Ze stuit – met gevaar voor eigen leven? – op steeds meer duistere geheimen…

Wat fijn dat er voorin het boek even kort samengevat wordt waar de vorige twee delen over gingen en wat de belangrijkste personages zijn! Zo wordt je geheugen weer even opgefrist en dat is vaak wel fijn als het een tijdje terug is dat je een vorig deel las. Super!

Ik zat meteen in het verhaal en voelde me algauw weer thuis bij Isabel Dieudonné, die hart voor haar huidige werk heeft en stiekem ook nog voor haar voormalige recherchewerk. En daarnaast sleept ze een hoop persoonlijke sores met zich mee, waardoor ze soms nóg harder op een zaak duikt…. Daardoor is het niet alleen een fijne ‘politiethriller’ waarin het over een op te lossen zaak gaat, maar heeft het verhaal ook een fijne persoonlijke twist, leer je Isabel steeds beter kennen en leef je mee met wat ze meemaakt.

Ik vond het verhaal weer ontzettend meeslepend – niet weg te leggen –  en super spannend! Het leest heerlijk vlot en doet verlangen naar nog veel meer verhalen over Isabel en collega’s! Duidelijk is door het einde dat er ook zeker nog meer moet komen… (wat doe je ons aan Mariska? ) Kom maar op!!

Verdoemd
ISBN 9789461093387 – Uitgever: De Crime Compagnie – 350 pagina’s – Verschenen: januari 2019 – Deel 3 in de Isabel Dieudonné-reeks

2 thoughts on “Verdoemd – Mariska Overman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.