De trein naar onmogelijke bestemmingen – P.G. Bell

Het begon met een flits.
Een felgroene flits, snel als de bliksem. Het ene moment was hij er, het volgende moment was hij alweer verdwenen.

Korte inhoud
Als Suzy midden in de nacht een vreemd kletterend geluid hoort, sluipt ze naar beneden en treft daar een treinrails aan die dwars door haar huis loopt.
En over deze rails rijdt geen gewone trein. Over deze rails rijdt de magische Post Express die in de hele Unie van Onmogelijke Bestemmingen pakjes bezorgt.
Suzy’s wereld wordt ondersteboven gekeerd als ze door een trollenjongen met de naam Wilbert aan boord wordt meegenomen en ze de taak krijgt een vervloekt pakket af te leveren bij een angstaanjagende tovenares, vrouwe Crepuscula.
Wanneer het mysterieuze pakket tegen Suzy begint te praten en haar smeekt om niet afgeleverd te worden, komt Suzy erachter dat het lot van de Onmogelijke Bestemmingen weleens in haar handen zou kunnen liggen… 

Het waren treinrails.
Ze wist dat het onmogelijk was, maar toch lagen ze er. (…) Een treinspoor in de vloer van de hal.

Auteur
“P.G. Bell werd geboren in Wales, waar hij opgroeide met Griekse mythologie, spookverhalen en Doctor Who. Hij heeft allerlei baantjes gehad, van badmeester tot achtbaanbestuurder, maar eigenlijk wilde hij altijd al zijn geld verdienen met schrijven. En nu kan dat!”

Haar gevoel van angst was nu sterker, maar ook duidelijker; de wereld sloeg nergens meer op door deze trein en alles wat erin zat. Als ze hem ooit weer wilde begrijpen, kon ze het zich niet veroorloven de trein zonder haar te laten vertrekken.

Mijn mening
Ik had dit boek door zijn looks al op mijn radar voordat de Nederlandse vertaling er was (ik volg veel Engelse en Amerikaanse uitgeverijen op social media) en was dus ontzettend blij dat ik hem van Moon in het Nederlands mocht lezen en bespreken! Past de inhoud bij de aantrekkelijke, magisch ogende omslag?

Suzy (11) is gek op natuurkunde en is er best trots op dat ze de wereld aan de hand van logica goed weet te doorgronden. Maar op een nacht wordt haar hele logische wereldje op zijn kop gezet, als er een treinspoor verschijnt in haar huis…
Over dat magische spoor rijdt de Onmogelijke Post Express, die in de Unie van Onmogelijke Bestemmingen post bezorgt. Suzy besluit erop te springen om te proberen die magische wereld te doorgronden.
Ze mag trol Wilbert, de postmeester, assisteren en moet haar eerste pakje bezorgen bij een tovenares. Maar het pakje vraagt haar hem daar alsjeblieft niet achter te laten, het is van groot belang dat ze hem weer meeneemt. Dat doet Suzy, maar nu heeft ze dus gestolen, liegt ze tegen haar nieuwe vrienden én heeft ze een boze tovenares achter zich aan…
Zal ze het gevaar dat dreigt weten af te wenden en de Unie van Onmogelijke Bestemmingen weten te redden? En komt ze ooit weer veilig thuis?

Waarschuwing: Eenmaal begonnen aan deze magische treinreis is er geen stoppen meer aan!  Ik verdween samen met Suzy helemaal in die bizarre wereld met al die bijzondere personages. Wat een geweldig avontuur beleeft zij zeg! Hoe bedenk je zo’n wereld en zulke figuren? Zo leuk gedaan!! Ik heb ontzettend zitten genieten tijdens het lezen en vond het heel erg jammer dat ik het boek uit had.

De illustraties passen ook nog eens perfect bij het verhaal en van mij hadden er nog veel meer in mogen zitten. Net zoals ik méér wil van dit avontuur! Ik hoop (en denk) dat er nog meer verhalen over Onmogelijke Bestemmingen gaan komen. Spanning, magie, humor, ontroering en onwijs veel fantasie; wat wil een mens nog meer? 

Het enige wat ze zeker wist, was dat er iets vreemds gaande was, en dat de antwoorden zich aan boord van de Onmogelijke Post Express bevonden.

De trein naar onmogelijke bestemmingen
ISBN 9789048842742 – Uitgever: Moon – 384 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Originele titel: The Train to Impossible Places – Vertaald door: Selma Soester – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5c595feb9a946_selected-products” products=”9200000095966466,9200000096031601″ name=”trein” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De trein naar onmogelijke bestemmingen – P.G. Bell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.