De grote breinroof – P.G. Bell

Suzy trilde van opwinding, van haar pet tot aan haar gympen. Na twee maanden ging ze eindelijk terug naar de Unie van Onmogelijke Bestemmingen.
De Express en haar vrienden wachtten op haar.

Korte inhoud
“Suzy kan niet wachten om met de Post Express te reizen en weer terug te gaan naar de Unie van Onmogelijke Bestemmingen. Maar wanneer ze daar aankomt vangt ze per ongeluk het gesprek op van een schimmige en onverwachte vijand, die een verschrikkelijk plan heeft om Trollenstad te vernietigen. Suzy en haar vrienden racen van magische wolkenwerelden naar geheime grotten om de schuldige te vangen, in een poging te voorkomen dat Trollenstad echt tot zijn einde komt…”

Dat alles was mogelijk dankzij fuzzica, de vreemde botsing tussen wetenschap en magie die de kern vormde van de meeste trollentechnologie.

Mijn mening
Het eerste deel in deze trilogie, De trein naar Onmogelijke Bestemmingen, vond ik helemaal geweldig, dus ik had heel veel zin in deze tweede magische treinreis!

Suzy (11) heeft twee maanden geleden voor het eerst kennisgemaakt met de Unie van Onmogelijke Bestemmingen, de Onmogelijke Post Express en de trollen en andere bijzondere wezens die zich daar bevinden. Nu mag ze terug naar haar vrienden!
Eenmaal in Trollenstad aangekomen gebeurt er iets vreselijks en blijkt Trollenstad in groot gevaar. Suzy en haar vrienden zullen erachter moeten komen wie het op de stad voorzien heeft en deze machtige vijand moeten zien tegen te houden voor het te laat is…

Wat heerlijk om weer in de Unie van Onmogelijke Bestemmingen te zijn met die moedige Suzy en haar fantastische vrienden; waaronder trollen Freek, Wilbert en Stronk en beer Ursel. En wat een geweldig spannend avontuur beleven ze! Ik werd helemaal meegezogen die bijzondere magische wereld in, waar we nieuwe vijanden tegenkomen, maar ook oude bekenden. De Onmogelijke Post Express rijdt weer, maar niet alleen om post te bezorgen op de meest bizarre plekken, ook om in een race tegen de klok een enorme ramp te voorkomen… Er gebeurt vrij veel in het verhaal, dus ik moest mijn koppie er goed bij zien te houden (ligt ook aan mijn huidige concentratielevel), maar: wat heb ik weer zitten genieten!! Op naar deel drie! Ik verheug me nu al op die volgende treinreis.

‘Trollenstad is in groot gevaar,’ zei ze. ‘Er komt nΓ³g een aardbeving.’Β 

De grote breinroof
ISBN 9789048856176 – Uitgeverij Moon – 400 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Vertaald uit het Engels door: Selma Soester – Illustraties: Flavia Sorrentino – De trein naar Onmogelijke Bestemmingen deel 2 – Leeftijd: 11+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.