Soms lieg ik – Alice Feeney

Mijn naam is Amber Reynolds. Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik

Korte inhoud
Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.
Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.
Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is? 

Er is iets heel ergs gebeurd, maar ik herinner me niet wat of wanneer.

Auteur
“Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, nieuwsredacteur, en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar heeft zich nu gesetteld op het platteland in Surrey. Soms lieg ik is haar thrillerdebuut.”

Het wordt moeilijker om droom en werkelijkheid uit elkaar te houden en ik ben voor allebei bang.

Mijn mening
Prikkelende korte inhoud, nietwaar? Het leek me een heel spannend en beangstigend verhaal! Was het dat ook?

Amber ligt na een ongeluk in coma. Ze hoort, voelt en ruikt alles, maar zien en bewegen kan ze niet. Ze weet niet meer wat er precies gebeurd is waardoor ze in het ziekenhuis terechtgekomen is, maar heel langzaam komen haar herinneringen terug. Alleen: wat is waarheid en wat is fantasie? Wie van haar bezoekers is oprecht? Wie wil haar kwaad doen, nog steeds? Zal ze nog wakker worden?

Wat lijkt me dat doodeng zeg! In coma liggen, maar wel alles meekrijgen! En dan het besef krijgen dat er iemand is die je kwaad wil doen… Samen met Amber verdenk je in eerste instantie iedereen; haar man Paul, die volgens haar niet meer van haar houdt, haar zus Claire met wie ze een gecompliceerde band heeft, haar ex-stalker Edward die net weer terug was in haar leven, haar collega Madeline wie ze aan het wegwerken was bij het radiostation… Maar in het dagelijks leven speelde Amber al allerlei rollen, dus wie is de werkelijke Amber? En welke herinnering is de waarheid?? Je wordt steeds op het verkeerde been gezet. Knap gedaan!

Het super spannende en inderdaad heel beangstigende verhaal leest als een trein en is niet weg te leggen, omdat je gewoon moet weten wat nou de waarheid is! Maar weet je: het einde vond ik zo’n anticlimax! Ik was echt heel erg teleurgesteld… Misschien ligt het aan mij en is de clue gewoon compleet langs me heengegaan! Maar ik vond het dus echt heel onbevredigend. 
Zonde van een verder echt heel pakkend verhaal…

Soms lieg ik
ISBN 9789400509757 – Uitgever: A.W. Bruna – 336 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: Sometimes I Lie – Vertaald door: Mary Bresser

7 thoughts on “Soms lieg ik – Alice Feeney

  1. Oe, dit klonk heel goed, tot je het einde als anticlimax benoemde… Daar heb ik altijd zo’n hekel aan! Ik wacht denk ik even tot ik het bij Boekenkraam ofzo voor een mooi prijsje zie 🙂

  2. Ik heb het boek net uit en ik ging op zoek naar recensies want ik heb precies hetzelfde als jij met het einde: wat betekent het, wat heb ik gemist?
    Gelukkig ben ik dus niet de enige. Ik kon al die plottwists al haast niet bijhouden, dus ik eindigde het boek echt in verwarring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.