De Sneeuwman 40 jaar!


Het fantastische prentenboek De Sneeuwman bestond in 2018 40 jaar! Ter ere daarvan verscheen er eind vorig jaar een prachtige jubileumeditie van het originele, tekstloze, prentenboek én schreef Michael Morpurgo er een nieuw verhaal bij! Vliegen jullie mee?

James merkte het niet, maar toen hij sliep begon buiten de sneeuw te vallen, heel zachtjes…

James dacht alleen nog maar aan de sneeuw en aan zijn plan om een enorme sneeuwpop te maken. Nu. Meteen.

Over de boeken
“De Sneeuwman is een schitterend prentenboek zonder tekst, dat kinderen en volwassenen al veertig jaar lang boeit. Het klassieke prentenboek krijgt een nieuw jasje vanwege zijn veertigste verjaardag. Nog nooit was de uitvoering zo mooi. Met een stans in de cover, zilverfolie, en een nieuwe illustratie is dit een uitgave om hebberig van te worden.”

“Voor het eerst in 40 jaar wordt het verhaal over James en de Sneeuwman verteld in een 160 pagina’s tellend leesboek. Een van ’s werelds meest geliefde kinderboekenauteurs ontfermde zich over deze versie. Michael Morpurgo scheef meer dan 130 boeken, en won vele prijzen!”

‘Slaap lekker, meneer Sneeuwman,’ zei James. Hij keek naar hem op. ‘Ik zal van je dromen, droom jij dan van mij? Dan ben je vast niet eenzaam.’ 

Mijn mening
Ik hou zo ontzettend van De Sneeuwman! Ik kijk de verfilming iedere winter, al zolang ik me kan herinneren, en het originele prentenboek heb ik al heel lang, die mocht niet ontbreken in mijn kinderboeken-collectie. Ik besprak eerder al andere speciale edities op mijn blog (kijk hier maar) en nu zijn deze twee éxtra bijzondere edities, ter ere van het 40-jarig bestaan, aan de beurt:

Deze jubileumuitgave van het tekstloze prentenboek van De Sneeuwman is zo mooi! Het heeft een hele stevige en luxe omslag met linnenlook in prachtig blauw met glimmende en tastbare sneeuwvlokjes.   En als bonus zit er achterin een losse illustratie, zodat je die kunt inlijsten en ophangen als je wilt!

Hoe bijzonder om het dromerige verhaal wat je zonder tekst kent nu met een heel mooi verhaal (op een net iets andere manier) tot leven te zien komen! 
Het verhaal van de Sneeuwman van Michael Morpurgo vertelt deels het ‘bekende’ verhaal, maar is ook weer net wat anders, wat moderner. Het einde vond ik hier ook al zo ontzettend ontroerend! En de twist die er hier aan gegeven wordt nóg mooier!
De illustraties van Robin Shaw zijn heel getrouw, heel nostalgisch. Echt een mooie ode aan Raymond Briggs. Een heel sfeervol en ontroerend geheel!
En achterin staat nog een leuk extraatje: o.a. wat info over De Sneeuwman en uitleg over hoe je de perfecte sneeuwpop kunt maken.

Twee prachtedities dus die niet mogen ontbreken in je verzameling! En als eerste kennismaking zijn ze ook ideaal, je valt dan met je neus in de boter. 

En toen? James kon het eerst niet geloven, en jij vast ook niet, maar toen zwaaide de sneeuwpop naar hem. Echt waar, hij zwaaide naar hem!

De Sneeuwman (jubileumeditie)
ISBN 9789054448327 – Uitgever: Rubinstein – 32 pagina’s – Verschenen: 2018 – Originele titel: The Snowman – Illustraties: Raymond Briggs – Leeftijd: alle

Het verhaal van de Sneeuwman
ISBN 9789047626145 – Uitgever: Rubinstein – 160 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: The Snowman – Vertaald door: Jetty Huisman – Illustraties: Robin Shaw – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5c39b8aa4a5eb_selected-products” products=”1001004001986753,9200000095550304″ name=”sneeuwman 40″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.