Vakantielezen #2


Ik las 13 boeken in mijn Curacao-vakantie in december, die ga ik in een paar ‘Vakantielezen’-blogposts met jullie delen!  Als tweede deel ik de vier thrillers die ik las met jullie: 

De grote golf duisternis opende zich opnieuw, als een geluidloos gebrul, omhulde me met zijn gewicht en perste de lucht uit mijn longen terwijl ik wegzonk.

Kleine zus – Isabel Ashdown
“Nadat ze elkaar zestien jaar lang niet hebben gezien, worden de zussen Jessica en Emily weer met elkaar herenigd. Nu ze hun lastige verleden achter zich hebben gelaten, keert de warmte tussen hen gelukkig terug. Algauw trekt Jess zelfs in bij Emily in haar comfortabele eilandhuis, waar ze woont met haar man en dochtertje Daisy. Pijn en oud zeer maken plaats voor harmonie en familieliefde. Eind goed al goed, zo lijkt het.

Maar als Daisy verdwijnt terwijl Jess op haar past, begint het perfecte leven dat Emily zo zorgvuldig heeft opgebouwd uit elkaar te vallen. Had ze haar zusje wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden is gebeurd?”

Mijn kleine nichtje is verdwenen. Die lieve, mooie Daisy is weg.

Mijn mening
De proloog van deze thriller is meteen huiveringwekkend: een oppas is thuis met de kleine en er is iets gebeurd, iets met bloed… Wie? Wat? Waar?
Dan worden de perspectieven van de zussen Jess en Emily, die elkaar jaren niet gezien hebben en nu weer bij elkaar zijn, afgewisseld. Langzaam wordt er meer duidelijk over hun verstoorde band en verleden. De geheimen, de leugens, de jaloezie… Kennen ze elkaar wel écht? Heeft Jess wat te maken met de verdwijning van Emily’s dochtertje Daisy?
De sfeer van het verhaal is van begin tot eind heel erg beklemmend! Je verdenkt iedereen en springt van verdachte naar verdachte. Het was zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen. Ik wilde steeds maar meer, en moest gewoon maar doorgaan…
Een hele geslaagde, goed opgebouwde thriller! Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur. 

Zij heeft Jess weer binnengehaald in de familie, ondanks alles wat er destijds is gebeurd. Ze vertrouwde haar. Ze had het haar vergéven.

Ze heeft het recht niet hem dit aan te doen. Niet na alles.
Ze zal ervoor boeten, hij maakt haar kapot.

Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough
“Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie?
Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.

Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?”

We hebben allemaal geheimen.

Mijn mening
Na de vorige thriller van Sarah Pinborough, echt een wtf-that-ending-thriller, was ik wel erg benieuwd naar hoe deze dan zou zijn!
De verhaallijnen van moeder Lisa, tienerdochter Ava en Lisa’s vriendin Marilyn worden afgewisseld. Ze hebben alledrie zo hun geheimen en littekens. Bij wie zal het verleden haar in weten te halen?
Ik had gewoon buikpijn van dit verhaal af en toe. Wilde ik wel weten wat er met het jongetje gebeurd was? De sfeer werd steeds beklemmender en de vraag ‘hoe gaat dit aflopen?’ werd alsmaar groter. Echt een ontzettend spannend verhaal, vol super twists, wat me ook nog eens wist te raken. Geen WTF einde dit keer, maar daar was ik ook wel blij mee in dit geval.
Topthriller van Pinborough weer! 

Mij, het is voor mij bedoeld. Dit was ons nummer.

De waarheid over wat er daadwerkelijk in dat huis gebeurd was, vervloog hoe dan ook snel, en verdween.
Zoals met veel andere dingen ook vaak het geval was.

Het offerveen – Susanne Jansson
“De jonge biologe Nathalie Ström doet onderzoek in het mysterieuze veengebied rond het dorp van haar jeugd. Het veen is omgeven door bossen en meren, waar ooit offers aan de goden zijn begraven, en het gerucht gaat dat hier mensen spoorloos verdwijnen. Dan treft Nathalie na een zware storm een bewusteloze man aan in het veen, half weggezonken in het drassige land. Daar niet ver vandaan is een twee meter lang graf gegraven. Het lijkt bijna een herhaling van de mensenoffers die hier in de ijzertijd plaatshadden.

Samen met politiefotografe Maya probeert Nathalie de gebeurtenissen te verklaren, maar al snel geeft het moeras meer geheimen prijs en blijken de inwoners van het dorp hier op noodlottige wijze bij betrokken te zijn.”

Voor haar in het veen had iemand een graf gegraven.

Mijn mening
Wat een geweldige setting voor een thriller, dat Zweedse veengebied! Het offerveen waar in de ijzertijd mensen geofferd werden… Het geeft meteen een hele duistere en kille sfeer.
En dan het duistere verleden van Nathalie, die na jaren weer terugkeert naar haar geboortegebied. Ouders verloren, zus vriendin verdwenen… Nu wordt het haar en Maya de politiefotograaf, na het vinden van een neergeslagen man vlakbij een graf in het veen, langzaam duidelijk wat er gaande is in Mossmarken. Er komt een hoop ‘bovendrijven’ in het offerveen…
Een ontzettend boeiende en lekker spannende thriller die vlot wegleest (al las ik af en toe wel over wat vage gesprekken heen), met een fantastische setting en sfeer en een heerlijk vleugje mystiek. Ik hou er wel van! 

Wanneer er een offer gewenst is, maakt het weer zich kwaad.
Wanneer er een offer is uitgekozen, komt het weer tot rust.

De witte telefoon is haar laatste middel om toegang te krijgen tot haar vorige leven. (…)
Een laatste strohalm in de zoektocht naar haar broer.

Persona – Soraya Vink
“Door een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen en tijdelijk van de radar te verdwijnen. Na een jaar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze een laatste kans krijgt op de afdeling Zware Criminaliteit.

De zaak waarmee ze start is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar?

Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Omdat ze vermoedt dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en ze vastbesloten is hem te vinden, moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kun je de wet naar je eigen hand zetten?”

De vorige dag heeft ze er opnieuw voor gekozen om de grens tussen de bovenwereld en onderwereld te overschrijden.

Mijn mening
Heel gaaf en heel spannend – je wilt het graag héél goed vinden – om een boek van iemand die je al jaren kent uit de boeken(bloggers)wereld te mogen lezen! De omslag vond ik al meteen erg aantrekkelijk iig… 
Gelukkig pakte het verhaal me meteen, het was namelijk boeiend vanaf bladzijde één, en las het heerlijk vlot weg. Eenmaal begonnen is er geen stoppen meer aan!
Wie is er aan het moorden geslagen en waarom neemt de moordenaar lichaamsdelen weg van de slachtoffers? Wat is het verband?
En zal Elvira haar dubbelleven volhouden? Vindt ze haar broer in die onderwereld? Ten koste van wat?
Hoofdpersoon Elvira Selas vind ik echt een heel interessant personage en ik leer haar graag nóg beter kennen in volgende boeken!
Persona is een ontzettend meeslepend verhaal, waarin de spanning flink wordt opgebouwd. Ik wil meer!! 

Ik moet dit oplossen. Ook als het betekent dat ik daarvoor terug moet keren naar een verleden dat ik achter me wilde laten.

Kleine zus
ISBN 9789022582411 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Originele titel: Little Sister – Vertaald door: Sabine Mutsaers

Belofte maakt schuld
ISBN 9789044354508 – Uitgever: The House of Books – 320 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: Cross her heart – Vertaald door: Els van Son

Het offerveen
ISBN 9789403120706 – Uitgever: Cargo – 288 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: Offermossen – Vertaald uit het Zweeds door: Tineke Jorissen-Wedzinga

Persona
ISBN 9789402730906 – Uitgever: HarperCollins – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Deel 1 in de Elvira Selas-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5c2df4fbd6d36_selected-products” products=”9200000085183144,9200000085063460,9200000093495820,9200000093347327,9200000092586178,9200000092035659,9200000095274377,9200000095678879″ name=”thrillers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Vakantielezen #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.