Kleine leugens – Isabel Ashdown

Geloof me, ik heb heel lang en diep nagedacht voordat ik haar zaak heb aangedragen – maar weet je nog dat we toentertijd allemaal zeiden dat er meer speelde dan de politie in overweging wilde nemen?

Korte inhoud
“Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen.

Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.”

Het leven dat ze heeft opgebouwd staat op het punt te veranderen, daar twijfelt ze geen moment aan. En ze kan er niets aan doen, niet als ze het raadsel van Juliet echt wil oplossen.

Mijn mening
Ik vond het vorige boek van Isabel Ashdown al erg goed, dus ik had hoge verwachtingen van dit boek!

Martha, Juliet en Liv waren beste vriendinnen, maar Martha en Liv verloren elkaar uit het oog nadat Juliet spoorloos verdween 18 jaar geleden. Was ze vermoord? Of ervandoor met een oudere man? De meiden geloven nooit dat ze dat zou doen, maar de politie trekt algauw conclusies.
Nu is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en voor haar nieuwe cold cases programma wil ze de verdwijning van Juliet gaan onderzoeken om voor eens en altijd antwoorden te krijgen. Ze neemt na al die jaren contact op met Liv om hun ervaringen uit te kunnen wisselen.
Wat volgt is een periode vol leugens en geheimen die boven tafel komen, wat allemaal uiteindelijk hopelijk toch naar de waarheid zal leiden…

Het boek bestaat uit drie delen en ieder deel begint met ‘Een sterfgeval’, dat zette meteen de toon na het beginnen met lezen – wat een onheilspellend sfeertje! – en deed je steeds afvragen over wie het precies gaat in die stukjes.
Het onheilspellende sfeertje zat er het hele verhaal in, met al die geheimen in heden en verleden tussen de vriendinnen, dingen die weggestopt waren die ineens weer boven komen drijven… Heel erg beklemmend en spannend! Het boek was daardoor ook niet weg te leggen. En de afloop had ik echt niet zien aankomen, ondanks de theorieën die ik had tijdens het lezen.
Wat heb ik zitten genieten van deze fijne thriller! Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Isabel Ashdown.

Ik vind het fijn om Liv te zijn, en ik beloof mezelf plechtig dat ik mijn best zal doen om meer op haar te lijken, om kalmer en sierlijker te zijn… (…) Ik kan ook mooi zijn. Een mooie leugenaar.

Kleine leugens
ISBN 9789022585702 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: januari 2019 – Originele titel: Beautiful Liars – Vertaald door: Iris Bol en Marcel Rouwé

[bol_product_links block_id=”bol_5db97d23595ad_selected-products” products=”9200000095471414,9200000095471695,9200000085183144,9200000085063460″ name=”ashdown” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.