De Kerstmisaurus – Tom Fletcher & Shane Devries

Dit verhaal begint net zoals alle goede verhalen heel lang geleden. Niet zomaar heel lang geleden, maar heel, heel, héél lang geleden. Ziljoen jaar geleden om precies te zijn.

Korte inhoud
Maak kennis met Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje dat helemaal gek van dino’s is. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwel, doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Voor kerst heeft hij namelijk maar één grote wens: een eigen dino! Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet? 

‘Wel alle kerstkransjes nog aan toe,’ zei de Kerstman ontroerd. ‘Een baby dinosaurus!’ 

Door ergens écht in te geloven, wordt iets wat onmogelijk leek toch mogelijk! En van alle soorten geloof die er zijn, is het geloof van kinderen het allersterkst.

Mijn mening
Dit boek was echt een cadeautje om in de bus te krijgen, was het ook een cadeautje om te lezen? 

Heel heel lang geleden is een dino-ei het enige wat de meteorietinslag overleeft die ervoor zorgde dat de dinosaurussen uitstierven. Nu wordt het ingevroren ei gevonden door de elfen op de Noordpool. De Kerstmisaurus groeit op bij de Kerstman en zijn elfen en heeft het goed, maar merkt toch wel dat hij anders is en voelt zich eenzaam…
Ondertussen heeft het jongetje Willem Tuffer (10) het erg moeilijk. Hij wordt op school vreselijk gepest door Brenda Kwel en hij is bang dat hij de reden is dat zijn vader ongelukkig is. Voor Kerstmis heeft hij al jaren maar één grote wens: een echte dinosaurus als vriendje! Maar dat is helaas onmogelijk… Hoewel?
Deze kerst zal alles anders worden!

“Dat kun je misschien bijna niet geloven, maar het is echt zo, want het staat in dit boek en wat in een boek staat is altijd waar.”

Wat een heerlijk verhaal!! Ik heb zo ontzettend zitten genieten! Eenmaal begonnen kon en wilde ik het boek ook niet meer wegleggen. Het verhaal is ontzettend warm en liefdevol en de illustraties zijn heel erg sfeervol en brengen de personages helemaal tot leven. Een genot om te lezen en om naar te kijken!

Je leeft heel erg mee met Willem die steeds eenzamer wordt doordat die gemene Brenda hem zo pest en anderen tegen hem opzet en er ook nog eens voor zorgt dat hij ineens bang is dat zijn vader doordat hij (Willem) in een rolstoel zit geen (liefdes)leven meer heeft. Wat zou het fijn zijn als Willems grootste droom zou uitkomen! En als dat dan eenmaal zo is, wordt het verhaal ook nog eens heel spannend…

“Elke dag na Kerstmis is weer een dag dichter bij de volgende Kerstmis.”

De Kerstmisaurus is hartverwarmend en zit vol humor en ontroerende uitspraken. Een magisch mooi verhaal waarmee je helemaal in de kerstsfeer komt. Ik zou iedereen aanraden dit boek deze decembermaand te lezen! Genieten met hoofdletter G!  (voor groot en klein! En ook ná december!)

Zou er daar ergens iemand zijn die snapte hoe het was als je anders was dan alle anderen?

De Kerstmisaurus
ISBN 9789030504061 – Uitgever: Billy Bones – 372 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Originele titel: The Christmasaurus – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Illustraties: Shane Devries – Deel 1 in de Kerstmisaurus-serie – Leeftijd: 7+

3 thoughts on “De Kerstmisaurus – Tom Fletcher & Shane Devries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.