Wit Konijn / Rode Wolf – Tom Pollock

Ik kijk omlaag. Mijn handen zijn ondergedompeld in bloederige stof.

Korte inhoud
Nadat de 17-jarige wiskundig genie Peter Blankman bijkomt van een paniekaanval, is niets meer hetzelfde: zijn moeder is neergestoken zijn tweelingzus Anabel blijkt spoorloos verdwenen. Peter wordt opgenomen in een geheim genootschap dat meer van hem en zijn familie lijkt te weten dan hijzelf. Een verhaal vol geweld, spionage, geheimen en logica. 

‘Ik heb het konijn,’ zegt Rita.
‘En de wolf?’ (…)
‘Foetsie.’ 

Auteur
“Met Wit Konijn / Rode Wolf zet fantasy-auteur Tom Pollock zijn eerste stappen in het thrillergenre – en hoe. Het is een regelrechte pageturner; een ingenieus en psychologisch complex verhaal dat tieners, maar ook oudere liefhebbers van spannende boeken zal boeien en verrassen. ”

Rennen, Konijn.
Rennen.

Mijn mening
De korte inhoud van deze YA-thriller intrigeerde me enorm. Het leek me een erg spannend verhaal met een hele bijzondere hoofdpersoon. En een verhaal over spionage vind ik ook altijd wel fijn!

Peter Blankman (17) is onwijs goed in wiskunde en kan de hele wereld zo’n beetje verklaren aan de hand van logica, alleen zijn eigen brein niet. Hij heeft een angststoornis en kan enorme paniekaanvallen hebben. Gelukkig zijn er zijn moeder, een wetenschapster, en vooral zijn tweelingzus Bel, zijn tegenpool, die hem goed weten te kalmeren. Peter en Bel zijn als twee handen op één buik.
Maar dan krijgt Peter op de dag van een belangrijke prijsuitreiking van zijn moeder een paniekaanval en als hij ‘bijkomt’ vindt hij zijn moeder in een plas bloed, neergestoken, en zijn zus is nergens te bekennen. Zijn leven komt op zijn kop te staan, want niks blijkt zo te zijn als hij dacht. Kan hij zichzelf en zijn zus weten te redden met zijn logica? En wie is er nog te vertrouwen in de wereld van spionage waarin hij terecht is gekomen?

Wat een ontzettend ingewikkeld verhaal! Ik vond het heel erg verwarrend en sommige dingen snapte ik gewoon niet goed (kan aan mijn niet zo heldere hoofd liggen hoor). Maar ik was wel geïntrigeerd genoeg om door te lezen, want het boeide me wel en het verhaal is wel heel erg spannend. Ik was zo ontzettend benieuwd waar het heen zou gaan en wat voor ontwikkelingen er zouden volgen…
Maar dan kwam er ook nog eens een ontzettend onbevredigend einde aan het verhaal!  Had ik daarvoor doorgezet? Misschien komt er een vervolg? Dan zou ik het nog acceptabel kunnen vinden… Maar nu heb ik een onwijs dubbel gevoel bij dit boek. Ja, het is heel intrigerend en héél spannend met verrassende twists, maar ik begreep sommige dingen echt niet en ben niet tevreden met de afwikkeling…

Wit Konijn / Rode Wolf
ISBN 9789025768027 – Uitgever: Gottmer – 352 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: White Rabbit, Red Wolf – Vertaald door: Esther Ottens – Leeftijd: 15+

[bol_product_links block_id=”bol_5c03d39ce89ee_selected-products” products=”9200000085063444,9200000095341785″ name=”wit konijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.