Zwarte leugens – Linda Jansma

‘Mama,’ klonk Donnells stem naast haar. Hij stond op zijn tenen bij de kinderwagen, met zijn handen om de rand, zijn ogen op de baby’s gericht. Toen keek hij om naar Alexandra en vervolgde: ‘Mama, waar is Tess?’ 

Korte inhoud 
“Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Ze is niet dood’.
Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden…”

En daar zag ze het staan, tussen de reacties van een paar van haar trouwe volgers:

Anoniem zegt
25 augustus 2021 om 20:21
Ze is niet dood!

Mijn mening 
Een nieuwe Linda Jansma! Altijd fijne thrillers, dus daar had ik wel zin in!

Ruby heeft een succesvolle vlog waarin ze cold cases behandelt en probeert op te lossen, al een aantal keer met goed resultaat. Haar nieuwste zaak is die van de ruim dertig jaar geleden spoorloos verdwenen baby Tess. De zes maanden oude baby werd in het park, toen moeder Alexandra eventjes met haar andere kindje bezig was, uit de kinderwagen, waar ook haar tweelingbroertje Matthias in lag, weggepakt en werd nooit meer teruggevonden…
Waar is Tess? Wie heeft haar weggenomen? Waarom? Leeft ze nog???
Volgens een anonieme volger van Ruby die een reactie achterlaat leeft Tess nog. Ruby gaat op onderzoek uit en duikt in het verleden. Maar al gauw blijkt er iemand te zijn die niet wil dat Ruby deze zaak oplost, ze wordt in de gaten gehouden en bedreigd. En het vreemde is: de man die ze steeds ziet komt haar vaag bekend voor… Wat is de connectie tussen de zaak van Tess, de bedreigingen en Ruby zelf? Het wordt steeds persoonlijker en gevaarlijker, maar Ruby graaft door…

Ik zat van begin tot eind heerlijk in het spannende verhaal! Zo fijn!!
Het begint met de aangrijpende proloog waarin baby Tess opeens weg is uit de kinderwagen in het park, waar haar moeder heel eventjes wegliep. En dan komen we in het heden waarin Ruby besluit, na een anonieme tip, om de cold case van Tess te gaan oppakken om te zien of zij na al die jaren, met de hulp van haar vrienden Tristan en Annika én haar volgers, een spoor van Tess kan vinden. Ze gaat graven in het verleden en spreekt allerlei personen die iets met Tess of de zaak te maken hebben. Wat is er nou precies gebeurd toen? Waarom werd Tess meegenomen? Wie weet er meer dan hij/zij zegt? Leeft ze inderdaad nog, zoals een volger zei? (en wie heeft de zaak getipt en wie zegt dat Tess nog leeft?) Ontzettend boeiend en meeslepend! Eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan, liefst ging ik alleen maar door, door, door, tot ik alle antwoorden had! Heerlijk.
Je leert Ruby goed kennen en leeft mee met alles wat ze meemaakt en meegemaakt heeft. Of ze er verstandig aan doet om ondanks de bedreigingen door te gaan met het onderzoek is maar de vraag, maar ik begreep haar volharding wel! Het kwam allemaal steeds dichterbij (hoe/wat moet je zelf natuurlijk maar lezen ) en móést gewoon opgelost worden! Ik had op gegeven moment een vermoeden, maar dat bleek helemaal verkeerd, haha!
Echt een onwijs fijne thriller! Het hele verhaal door zit er een lekkere spanning in. ‘Hoe gaat dit aflopen???’ Lees het zelf! Ik heb in ieder geval genoten!!

Ze raakte er steeds meer van overtuigd dat het allemaal met elkaar te maken had: de onbekende man, die haar toch vaag bekend voorkwam, de inbraak in haar huis, de anonieme bedreiging.
Stop met je onderzoek!

Zwarte leugens 
ISBN 9789461096319 – Uitgever: De Crime Compagnie – 318 pagina’s – Verschenen: mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.