Gruwelijk spel – Mirjam Hildebrand

Doe mee aan de Fear Fest 24-uur Doodskist Dare!

Korte inhoud
“De zestienjarige Daantje is op zoek naar geld en een uitdaging. Alles om haar af te leiden van haar naderende eindexamen en haar terminaal zieke moeder. Als ze een oproep ziet voor een doodskist-dare, weet ze het meteen: hier moeten zij en haar beste vriendin Nora aan meedoen.

Het doel van de challenge is om vierentwintig uur in een doodskist door te brengen. De deelnemers worden op diverse momenten uit hun kist getrokken om zenuwslopende opdrachten uit te voeren.

Tijdens de opdrachten komen er dingen aan het licht die Daantje liever nooit had geweten. De vriendschap tussen haar en Nora wordt op de proef gesteld en Daantje begint te vermoeden dat er meer achter zit dan gewoon een spelletje. Wat als ze echt in gevaar is?”

Tien minuten later gaat de deksel dicht en staar ik door het luchtgat boven me.

Novelles voor jongeren
“Vorig jaar is Kluitman begonnen met het uitgeven van novelles voor jongeren (12+ en 14+). Het zijn mooie gebonden, spannende boeken, met een verkoopprijs van onder de € 10,-.  Hiermee probeert de uitgeverij het lezen te stimuleren en jongeren te verleiden tot het lezen van meer boeken. Niet te dik, wél boeiend. Uitgeverij Kluitman koppelt bekende autuers aan deze novellelijn, die voor jongeren een inspiratie kunnen zijn.”
(www.kluitman.nl)

Ik richt me weer tot Nora. ‘Dus op de plek waar jij hoorde te zitten is de beugel stuk?’ 

Mijn mening
Ik vind het een mooi iets dat Kluitman met deze reeks jeugdnovelles begonnen is om lezen te stimuleren onder tieners. De boeken zijn dun, de verhalen zijn spannend en de prijzen zijn klein (deze is maar 8,95).
Eerder las ik #SweetSixteen van Marlies Slegers en Moordgeheim van Natasza Tardio, nu is er Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand, die we kennen van de Voorlopers-serie:

Daantje doet met haar beste vriendin Nora, Nora’s vriendje Aron en haar crush Stan mee aan de Fear Fest 24-uur Doodskist Dare van pretpark Joyride. Een fijne afleiding van de zorgen om haar doodzieke moeder én ze maakt maar mooi kans op duizend euro!
Daantje moet 24 uur in een doodskist liggen en op bepaalde momenten wordt ze eruitgehaald om griezelige opdrachten uit te voeren met haar team. Maar er gebeuren vreemde dingen, dingen die niet bij de challenges lijken te horen. Heeft iemand het op Daantje en haar team voorzien? Wie? En waarom? Zijn ze echt in gevaar?

Wat vind ik het toch knap als een auteur het voor elkaar krijgt om zo in het kort (90 pagina’s in dit geval) een compleet verhaal neer te zetten. Een verhaal vol spanning en emoties! En dat is Mirjam dus heel goed gelukt in Gruwelijk spel.  Het is een kort maar krachtig verhaal wat je doet huiveren, wat je van begin tot eind meesleept en wat zelfs weet te ontroeren. Als je dit verhaal gelezen hebt kan het niet anders dan dat je zin hebt in meer van dit soort verhalen en/of meer van deze auteur!

Gruwelijk spel
ISBN 9789020654653 – Uitgeverij Kluitman – 90 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Leeftijd: 14+

One thought on “Gruwelijk spel – Mirjam Hildebrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.