Horrorland: Zeg maar niets meer… – K.R. Alexander

De nachtmerries waren erg. Heel erg.
En ze zouden als snel werkelijkheid worden.

KORTE INHOUD 
“Nomi is als de dood voor poppen. Maar ook zij ontkomt niet aan de nieuwste rage: een slimme pop die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Ondanks haar angst vindt Nomi een onverwachte vriendin in de pop, die ze Alice noemt. Voor het eerst heeft ze het gevoel dat er echt iemand naar haar luistert. Maar al snel lijkt het alsof Alice haar eigen plan trekt. Ze wordt steeds gevaarlijker en haar uitzetten lukt niet meer. Kan Nomi haar intelligente pop te slim af zijn?”

‘Geen zorgen, Nanomi,’ zei Alice. ‘Je hoeft niet bang voor me te zijn. Ik ben je beste vriendin.’ (…) ‘En het zal niet lang duren,’ fluisterde de pop, ‘voordat ik je énige vriendin ben.’ 

MIJN MENING 
Het elfde deel in de heerlijk ‘bloedstollend spannende’ Horrorland-reeks (voor 10+) is er weer eentje van favoriet K.R. Alexander! #coverlove

Nomi is als de dood voor spinnen, in de schijnwerpers staan én poppen. De nachtmerries die ze heeft over poppen… Brrr! Ze kan nog niet vermoeden dat die heel binnenkort realiteit zullen worden!
Nomi’s dominante beste vriendin Jenna heeft besloten dat ze samen gaan meedoen aan de talentenjacht op school; zingen en dansen. Nomi kan heel goed zingen, maar heeft enorme plankenkoorts, dus wil eigenlijk helemaal niet, maar Jenna krijgt altijd haar zin, dus…
En als Jenna besluit dat ook zij twee een ‘Emmy’ moeten hebben, een slimme pop die gekoppeld aan je mobiel alles kan, komt Nomi ook daar niet onderuit. Toch blijkt haar ‘Alice’ wel mee te vallen, het is best aangenaam dat de levensechte pop écht naar haar lijkt te luisteren. Maar als Alice haar eigen plan blijkt te trekken tegen Nomi’s pestkoppen, begint het gevaarlijk te worden. Hoe kan Nomi haar stoppen als uitzetten niet werkt??

Zó, wat een heerlijk griezelig verhaal!! Ik zag het hele verhaal als zo’n horrorfilm voor me, met van die AI-poppen die de regie overnemen… Zo beangstigend! (Maar dan in dit geval wel geschikt voor kinderen – mits ze van griezelen houden – hoor! )
Ik leefde erg mee met de onzekere Nomi, die zich helemaal laat overschaduwen door haar vriendin (?) Jenna, die het wel prima vindt om altijd in de spotlights te staan. Je hoopt zo dat Nomi het op gegeven moment voor zichzelf durft op te nemen tegen de dominante Jenna, en ook tegen de pestkoppen op school! Dat ze haar eigen stem weet te vinden… Dat slimme pop Alice dat voor haar gaat doen is natuurlijk niet de bedoeling, en de manier waarop al helemaal niet, maar stiekem is het wel fijn dat ze het opneemt voor Nomi. Hoe ver zal Alice gaan? En wat voor macht heeft die pop nou precies?? Kan Nomi haar nog stoppen??? Brrr, creepy!!!
Ik heb onwijs gesmuld van dit spannende verhaal en heb het in één ruk verslonden! Weer een heel erg geslaagd Horrorland-verhaal! Ik krijg er geen genoeg van, wat een fijne reeks! (En ik weet dat ze in de schoolbieb ook verslonden worden! )

Wat moest ze nu doen?
Als Alice een eigen wil had, als ze andere mensen pijn kon doen…
Nomi moest van haar af zien te komen. Het was niet veilig.

Zeg maar niets meer… 
ISBN 9789020623925 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: maart 2024 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.