In de maneschijn – M.J. Arlidge

Hij had geen idee waarom hij werd opgejaagd, welke kant hij op moest of wat voor gruwelijkheden hem te wachten stonden.
Hij wist alleen dat de dood hem op de hielen zat.

Korte inhoud
Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of zit er een diepere betekenis achter? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen. 

Er was geen poging gedaan om het lijk te verbergen. Integendeel, er was veel moeite gedaan het tentoon te spreiden, wat vermoedelijk een boodschap inhield.

Auteur
“M.J. Arlidge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al acht boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Er spookte iets kwaadaardigs rond in het bos. Een wreed en meedogenloos iemand. Iemand die nog vrij rondliep.

Mijn mening
Wat vind ik dit een geweldige serie! Stuk voor stuk toppers en iedere keer genieten. Ik kan dan ook steeds niet wachten tot er een nieuw deel verschijnt. Deel 8 verscheen deze maand en ik ben er bijna meteen in begonnen. Zou mijn leesdip na deze geweldige thriller een beetje over zijn? Het lukte me in ieder geval eindelijk weer om een lekkere dikke thriller te lezen!

Helen Grace krijgt in dit achtste deel te maken met een seriemoordenaar die onschuldige campingbezoekers opjaagt en op gruwelijke wijze doodt in het donkere bos van Nationaal Park New Forest. Als jager en prooi…
Waarom zijn juist deze mensen slachtoffer geworden? Is er een verband? Wat is het motief? Helen en haar team denken af en toe een spoor te hebben en raken het ook weer kwijt. Ze tasten in het duister. Heel frustrerend, want de klok tikt, wie weet wanneer er een volgend slachtoffer zal vallen?!

Heel erg fijn om weer in het gezelschap van oude bekenden te verkeren – de intrigerende en stoere Helen natuurlijk, betrouwbare en moedige Charlie, slinkse persparasiet Emilia – en ook kennis te maken met een boeiend nieuw personage: brigadier Joseph Hudson. Je krijgt het gevoel dat er bij hem meer is dan er op het eerste gezicht lijkt te zijn… Ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen!
Iets minder aandacht in dit deel voor het privéleven van Helen, maar genoeg om meteen weer sympathie te voelen voor deze bijzondere, maar ook eenzame dame. En de verhaallijn is zo al boeiend en spannend genoeg met die klopjacht op de moordenaar, dus ik vond het geen minpunt.

Wat onwijs jammer dat ik het boek alweer uit heb en nu weer zo lang moet wachten op een volgend deel! (Volgend voorjaar verschijnt er eerst een standalone van Arlidge: Kom je spelen? Ook héél benieuwd naar!) Ik heb namelijk weer ontzettend genoten van het super spannende en heerlijk vlot lezende avontuur van Helen, Charlie en de rest. Het verhaal was ontzettend meeslepend en niet weg te leggen; ik wilde alleen maar door, door, door! Net zoals ik van deze serie nog steeds alleen maar meer, meer, meer wil!  Een Topserie met Toppersonages! Ik blijf fan!! 

Ze had een uitlaatklep nodig en gezelschap; ze had léven nodig om de duisternis te weerstaan de vanbinnen en vanbuiten aan haar vrat. (…)
Waarom zette ze het altijd op een lopen?

In de maneschijn
ISBN 9789022585566 – Uitgever: Boekerij – 528 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Down to the Woods – Vertaald door: Harmien Robroch en Annemarie de Vries – Deel 8 in de Helen Grace-serie

One thought on “In de maneschijn – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.