Complot – Eva Burgers

‘Waarom heb je eigenlijk dit hotel gekozen?’ vraagt Jane. (…)
‘Een verdachte uit het drugsonderzoek dat wij bij de recherche draaien komt hier regelmatig in de buurt.’

Korte inhoud
Abby is dolblij als ze wordt aangenomen op de politieacademie. Thuis is ze minder gelukkig: haar moeder heeft een nieuwe vriend die zich overal mee bemoeit en haar vader zit op Tinder. Om te ontspannen gaat Abby met vriendin Jane een paar dagen naar Londen. Helaas is de rust ver te zoeken als de meiden verstrikt raken in een crimineel bolwerk. Als duidelijk wordt dat Abby de criminelen kent en Jane plotseling verdwijnt, telt iedere seconde… 

Net als mijn leven. Dat wordt ook volledig bepaald door wat er om me heen gebeurt. (…) Ik ben degene die zou moeten bepalen hoe ik me voel.

Auteur
“Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. In haar boeken combineert ze die vakkennis met haar schrijftalent.”

Ik werk in Daves hotel, omdat ik erachter wil komen wat voor rol hij precies heeft bij Red Snake, maar hij mag er beslist niet achter komen dat ik daarom hier ben.

Mijn mening
De vorige thrillers van Eva Burgers heb ik van gesmuld, zeker van de laatste, Fataal, die was echt super spannend! Ik had dus weer erg veel zin in deze nieuwe jeugdthriller!

Abby (18) moet er echt even tussenuit en besluit samen met haar vriendin Jane naar Londen te gaan. Abby’s ouders gaan scheiden, haar moeder heeft al een paar maanden een ander en haar vader zit op Tinder, kortom: haar leventje ligt overhoop! In Londen hoopt ze haar gedachten te kunnen verzetten door stiekem zelf op onderzoek uit te gaan naar de drugsbende Red Snake, de zaak waar ze met haar stage bij de recherche aan werkt.
Jane is niet zo blij met Abby’s verborgen agenda, zeker niet als ze ’s avonds op pad gaan, Abby getuige is van iets wat ze niet had mogen zien en horen en de meedogenloze mannen nu achter hen aan zitten…
In het hotel waar ze verblijven werkt de Nederlandse Morris, een jongeman met een dubbele agenda. Kunnen ze hem vertrouwen? En komen ze heelhuids weer naar huis?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het verhaal viel me helaas een beetje tegen! Ik ergerde me aan Abby, die voor mijn gevoel wel heel impulsief en onvolwassen op allerlei zaken reageert en handelt. Ze zegt op gegeven moment dat ze niet als klein kind behandeld wil worden, maar zo gedraagt ze zich wel! Ze heeft nog wel héél wat te leren denk ik voor ze echt bij de recherche zou kunnen…

Het verhaal leest wel weer heerlijk vlot en mede door de wisselende perspectieven is het extra spannend gemaakt en twijfel je tot op het eind aan de betrouwbaarheid van sommige personages. Maar zo realistisch en super spannend als de vorige vond ik hem dus helaas niet. 
Hopelijk geniet ik weer meer van de volgende van Eva Burgers!

Cas heeft me gezien. Hij weet dat ik gesprekken heb gehoord die geheim moeten blijven. Cas zal me nooit laten gaan.

Complot
ISBN 9789026146268 – Uitgever: De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Leeftijd: 13+

One thought on “Complot – Eva Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.