Remy leest: Echte duiven vangen boeven – Andrew McDonald & Ben Wood

‘Ik stel een team duiven samen om boeven mee te vangen. We zoeken iemand die een KEI is in VERMOMMEN. Is dat iets voor jou? Kom dan met me mee naar de stad.’ 

Korte inhoud
Heb je je ooit afgevraagd waarom duiven altijd zo raar doen? Dat komt doordat ze strijden tegen het kwaad om de mensheid te redden! Duif Rots is dé meester der vermommingen en samen met zijn vrienden lost hij de grootste mysteries op. Waar zijn alle broodkruimels gebleven in het park en wie heeft alle vleermuizen ontvoerd?!

De Echte duiven-serie is dé nieuwe serie voor jongens vanaf 7 jaar. Het boek bestaat uit drie losse verhalen waardoor het behapbaar is voor de beginnende lezer. Iedere pagina is volledig geïllustreerd en staat barstensvol grappen. Een boek vol humor en hilarische illustraties. 

‘Welkom, beste duiven,’ zegt hij. ‘Onze eerste zaak is het raadsel van de verdwenen broodkruimels.’ 

Maar ze komen de kat niet tegen. In plaats daarvan stuiten ze op iets VEEL engers. EEN MONSTERKRAAI!

Remy (7) leest
Remy mocht dit boek al voor verschijnen lezen voor het lezerspanel van de nieuwe Uitgeverij Billy Bones (imprint van Meis & Maas). Hij moest 3 vragen beantwoorden en in het kort zijn mening geven over het boek:

  1. Welke drie woorden passen het best bij het verhaal?
    Duiven, helden, team.
  2. Op welke duif lijk jij zelf het meest? Waarom?
    Rots, omdat ik niet zo sterk ben als Curly, niet zo dik als Pozzie en niet zo raar als Tuimelaar. Rots is het normaalst en ik vermom (verkleed) me ook graag!
  3. Zou je dit boek aanraden aan klasgenootjes?
    Ja, ik denk dat zij hem ook echt heel leuk zouden vinden!

Ik vond het boek hartstikke leuk en heel erg grappig! Ik vond het niet echt spannend, heel soms was ik een klein beetje bang, maar dat was dan zo weer over als er weer een grappig stukje kwam.
Ik vind het verhaal ook zo grappig omdat Tuimelaar, de rare duif, ook vleermuisvriendjes heeft.
De boef in het boek wil het park en alle broodkruimels voor zichzelf hebben en de duiven gaan ervoor zorgen dat zijn plan mislukt. Heel grappig hoe ze het allemaal oplossen!
Het verhaal vond ik heel makkelijk te lezen en ik vond alle plaatjes echt heel leuk en grappig. Ik denk dat mijn klasgenootjes dit boek ook heel erg leuk zouden vinden om te lezen!
En ik wil nu heel erg graag het volgende deel lezen!

-X- Remy

Echte duiven vangen boeven
ISBN 9789030504023 – Uitgever: Billy Bones – 200 pagina’s – Verschijnt: 25 september 2018 – Originele titel: Real Pigeons Fight Crime – Vertaald door: Koen Boelens & Helen Zwaan – Illustraties: Ben Wood – Deel 1 in de Echte duiven-serie – Leeftijd: 7+

3 thoughts on “Remy leest: Echte duiven vangen boeven – Andrew McDonald & Ben Wood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.