Lijkbloem – Anne Mette Hancock

Het enige wat ze zag, was de camera die de vrouw voor zich hield en de verbaasde blik waarmee ze Anna recht aankeek.

Korte inhoud
Journaliste Heloise Kaldan zit midden in een nachtmerrie: het artikel waar ze maanden aan heeft gewerkt blijkt gebaseerd op onjuiste bronnen, en de krant is in rep en roer. Te midden van dit alles ontvangt ze mysterieuze brieven van ene Anna Kiel, die al drie jaar wordt gezocht voor de moord op een jonge advocaat. In de brieven laat Anna Kiel doorschemeren dat ze Heloise kent, maar Heloise kan zich daar niets van herinneren.
Wanneer er nog een moord plaatsvindt, beginnen zowel de eigenzinnige politieman Erik Schäfer als Heloise in de oude zaak te graven. Heeft Anna Kiel opnieuw toegeslagen, of is er meer dan één moordenaar? Waarom leiden alle sporen in de zaak opeens naar Heloise? Is haar eigen leven in gevaar? 

Ze keek recht in de lens en Schäfer twijfelde geen seconde.
Zij was het.

Het was Anna Kiel.

Auteur
“Anne Mette Hancock (1979) is journalist en schrijfster. Ze woont met haar gezin in Kopenhagen. Lijkbloem is haar debuutroman.”

Ik weet zoveel over jou.
Jij weet wat minder over mij.

Maar we zijn via hem verbonden, dat begrijp ik nu.

Mijn mening
Ik was al gefascineerd door de sobere cover van dit boek en na het lezen van een voorproefje wist ik zeker dat ik hem wilde lezen, mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Ik moest er wel even inkomen toen ik eenmaal echt begon, maar toen…

Journaliste Heloise Kaldan ontvangt een mysterieuze brief van een vrouw die zichzelf Anna Kiel noemt. Als het echt Anna is, is het de vrouw die al een paar jaar gezocht wordt voor de moord op een advocaat. Een zaak waarbij de politie nog altijd in het duister tast, want er lijkt geen enkele relatie te zijn tussen moordenaar en slachtoffer én Anna deed geen moeite zich buiten voor de beveiligingscamera te verbergen…
Heloise en politieman Erik Schäfer houden zich nu noodgedwongen allebei weer met de zaak bezig.
Wat wil Anna precies van Heloise? Heloise kent haar helemaal niet, maar zij zegt haar wel te kennen.
Wat is het verband tussen hen? En waarom duikt Anna nu ineens weer op?
Heloise lijkt haar leven ineens niet meer zeker… Waar zijn ze in hemelsnaam in verstrikt geraakt?

Je vraagt je bij dit verhaal de hele tijd af wat er nou precies gaande is en wie wiens pion is in het spelletje wat er gespeeld wordt. En hoe past Heloise in het geheel?
Ik had een beetje ‘Dicte-feels’ tijdens het lezen, bij die geweldige televisie-serie draait het ook om een journaliste met een verleden die in allerlei dingen verstrikt raakt en moet samenwerken met een politieagent en zijn partner. Daardoor zag ik het een beetje in die stijl en sfeer voor me. Ik hou ervan!

De spanning in het verhaal wordt erg langzaam opgebouwd, waardoor ik me in het begin wel even afvroeg of het wel spannend genoeg zou worden. Maar toen ik er eenmaal goed in zat en door de steeds meer opbouwende spanning toch niet meer kon stoppen, bleek ik het een verrassend goed en sterk verhaal te vinden! En dat einde… Geweldig gewoon!! Ik was helemaal enthousiast 😉
Een aangename eerste kennismaking met deze Deense auteur! En echt filmmateriaal, dus ik ben benieuwd…

Lijkbloem
ISBN 9789044635133 – Uitgever: Prometheus – 320 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Vertaald uit het Deens door: Kor de Vries

[bol_product_links block_id=”bol_5b5d852f06d0a_selected-products” products=”9200000085203798,9200000091361347″ name=”lijkbloem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Lijkbloem – Anne Mette Hancock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.