Remy leest: Ik ben de baas & De wagen van Spyker – Arend van Dam


‘Zelf lezen over Lang geleden‘-reeks
Ik ben de baas (AVI E3)
& De wagen van Spyker (AVI M4) maken deel uit van een serie fascinerende historische verhalen, speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4 over onder meer Rembrandt van Rijn, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Antony Fokker een Jacoba van Beieren. Met sprankelende illustraties van Alex de Wolf.

‘Ik trouw niet met een prins,’ zegt Jacoba.
‘Ik ben de baas.’ 

Ik ben de baas
Het AVI-verhaal Ik ben de baas draait om de stoere Jacoba van Beieren. Van haar vader moet ze met een ridder trouwen. Maar wil ze dat eigenlijk wel? En wie is er dan straks de baas van haar kasteel?

Maar Hendik en Jacob willen meer.
Een koets zonder paard.
Een snelle wagen.

Samen moet het lukken!

De wagen van Spyker
In De wagen van Spyker bouwen twee broers de mooiste koetsen. Zelfs een gouden! Maar zou het niet leuk zijn om een auto te bouwen? Of een extra snelle auto?

Remy (7) leest
Remy heeft een flink aantal boekjes uit deze reeks, die ik gekocht heb voor hem omdat ze me zelf zo aanspreken, want: geschiedenis! En gelukkig vindt hij ze ook geweldig! Ondanks dat ze eigenlijk ondertussen al iets te makkelijk zijn voor hem (onze boekenwurm zit al op niveau E5), leest hij ze toch met heel veel plezier en is hij heel erg geïnteresseerd. En gelukkig hebben we nog een jongetje dat straks gaat leren lezen, dus ik kan de serie mooi compleet gaan maken 😉

Waar gaan deze boekjes over?
Ik ben de baas: Dat er een meisje is die Jacoba heet en die wil eigenlijk meedoen met de mannen, maar dat mag niet van haar vader. Ze moet trouwen met de rijke prins Jan. En dat is toch wel leuk, maar die gaat opeens dood. Dan moet ze trouwen met hertog Jan, maar met de oorlog raakt hij hun geld kwijt aan haar oom Jan…
De wagen van Spyker: Er zijn twee jongens en hun vader was een koetsrepareerder en zij werden koetsenmakers, ze moesten voor de koning een geheime bestelling maken: een gouden koets. En toen hoorden ze van de auto en maakten ze een snelle auto om mee te doen aan een autorace.

Wat vind je zo leuk aan deze verhalen?
Ik vond het heel grappig dat Jacoba iedere keer weer een andere man moest. En dat het echt gebeurd is vind ik heel erg leuk!
Ik vond het op het eind van het andere boekje zo grappig dat je daar Fokker ziet vliegen! En daar heb ik ook al over gelezen.
En je leert nog geschiedenis!

Welke vind je het leukste en waarom?
De wagen van Spyker, want die is iets moeilijker. En ik vind het zo leuk dat ze echt van een koets een auto gaan maken.

Waar zou je ook graag nog over willen lezen?
Hoe ze een raket hebben bedacht…

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

[bol_product_links block_id=”bol_5b5d6bea69051_selected-products” products=”9200000078861290,9200000078861282″ name=”lang geleden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Remy leest: Ik ben de baas & De wagen van Spyker – Arend van Dam

  1. Oh Remy,
    Ik krijg regelmatig van Samantha kkeine filmpjes waar hij weer heerlijk aan het voorlezen bent aan Levy. Wat kun jij dat goed zeg. Blijf lekker lezen.
    Knuf Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.