Wat je niet weet – Karen Cleveland

‘Je weet dat ik geen keuze heb,’ zeg ik, en ik dwing mezelf om hem aan te kijken, mijn echtgenoot, de man die ik zo goed ken en tegelijkertijd totaal niet.

Korte inhoud
Vivian Miller is een toegewijde CIA-analyst. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische ‘slapers’: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger.
Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Vivian op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles dat belangrijk voor haar is – haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen – in ernstig gevaar.
Vivian heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden, nationaal en internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke keuze. Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen. Wie kan ze nog vertrouwen?

Matt is niet wie hij zegt dat hij is.
Mijn echtgenoot is een Russische spion.

Auteur
“Karen Cleveland heeft acht als analist voor de CIA gewerkt, waarvan de laatste zes jaar bij terrorismebestrijding. Ze heeft haar master (International Peace Studies) gehaald aan Trinity College in Dublin en aan Harvard University (Public Policy). Ze woont in Noord-Virginia met haar man en twee zonen.

Ik moet hem aangeven. Dat weten we allebei. Dat is de enige manier.

Mijn mening
Hoe gaaf is de tekst op snede van dit boek?! Zo leuk als er zo’n extraatje bij een boek zit, spreekt me meteen aan! En sowieso de teaser op de achterkant van mijn recensie-exemplaar: ‘Tien jaar getrouwd, vier kinderen. Ze dacht dat ze haar man beter kende dan wie ook. ZE HAD HET MIS.’…

Bij Vivian en Matt was het liefde op het eerste gezicht, ze zijn inmiddels bijna tien jaar getrouwd en hebben vier kinderen. Zij is analist van de contraspionagedienst van de CIA, hij is computerprogrammeur. Tenminste, dat denkt Viv…
Tot ze op een dag op de computer van een Russische spion een foto van Matt tegenkomt en hij zo’n Russische slaper blijkt waar ze jacht op maakt. Ze confronteert hem ermee en zal hem moeten aangeven, dat is haar plicht.
Maar was hun hele gezamenlijke leven dan een leugen? Kan ze hun gezin zomaar kapotmaken? Kan ze Matt ooit nog vertrouwen? Had ze het kunnen weten? Is er nog een andere weg te bewandelen misschien? WAT MOET ZE DOEN?

Jeetje, wat een verhaal! Je wordt er direct in meegezogen, het wordt met het hoofdstuk spannender en spannender en het leest heerlijk vlot. Je kunt ook niet anders dan intens meeleven met Vivian, wiens leven totaal overhoop komt te liggen en die voor een aantal loodzware beslissingen komt te staan. Wat kan ze nog geloven? Wat moet ze in hemelsnaam doen?
De spanning had me echt flink te pakken, het was gewoon echt een soort misselijkmakende spanning! Je vraagt je de hele tijd af hoe het verder moet en hoe het zal aflopen… En dan is het afgelopen, heb je tranen in je ogen en dan: had ik de epiloog maar niet gelezen!
Sjezis, wat een achtbaan aan emoties…
Knap gedaan, dat wel!! Ik moet hier wel even van bijkomen 

Wat je niet weet
ISBN 9789400509559 – Uitgever: A.W. Bruna – 336 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Originele titel: Need to Know – Vertaald door: Edzard Krol

[bol_product_links block_id=”bol_5b48f97de9904_selected-products” products=”9200000087462173,9200000085063275″ name=”wat je niet weet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Wat je niet weet – Karen Cleveland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.