Winston: Spion met snorharen – Frauke Scheunemann

‘Winston Churchill, kater zonder angst en altijd keurig en beleefd!’ 

Korte inhoud
Heerlijk liggen spinnen op de bank en door Kira geaaid worden: dat wil kat Winston het liefst de hele dag. Maar dan wordt Kira’s klasgenootje Emilia ontvoerd. De politie heeft geen idee wie erachter zit en dus moet Winston – geheim agent met snorharen – aan het werk! Samen met Kira gaat hij op onderzoek uit. Nu is hij natuurlijk niet bang voor een stel gevaarlijke criminelen, maar toch… Heilige sardientjes! Gelukkig krijgt Winston hulp van Kira én haar pittige Russische oma.

Waarom hebben ze het altijd over dieren, als het over de slechte eigenschappen van mensen gaat? Dat vind ik zo onbeschoft!

Auteur
Frauke Scheunemann werd geboren in Düsseldorf, in Duitsland. Ze studeerde rechten, en begon haar schrijfcarrière als journalist en persvoorlichter.
Met de spannende serie Winston schreef ze kinderboeken voor meisjes en jongens over de verwende kat Winston Churchill, die zichzelf helemaal geweldig vindt. Samen met de 12-jarige Kira vormt Winston een bijzonder, grappig speurdersduo.
Frauke Scheunemann woont in Hamburg met haar man, hun vier kinderen en hun hondje Elmo.
(Winston – Spion met snorharen is het tweede deel in de spannende en humoristische detectiveserie.)

‘Cool, Winston! Jij weet echt waar de actie is! Emilia is inderdaad niet ziek, ze is ontvoerd!’ 

Mijn mening
Nadat ik zo genoten had van het eerste deel in deze serie, was ik heel blij dat er een tweede deel verscheen! Méér Winston en Kira 

Kira doet mee aan een musical op school, De Gelaarsde Kat, maar ziet de hoofdrol voor haar neus weggekaapt worden door de gemene Emilia. Maar dan komt Emilia tijdens een belangrijke repetitie niet opdagen! Kira kan nu mooi laten zien wat ze in huis heeft, maar ondertussen maken zij en haar vrienden Tom, Puck en natuurlijk Winston – die ook een rolletje heeft in de musical – zich toch wel een beetje zorgen. De moeder van Emilia reageerde érg vreemd toen ze wat schoolspullen kwamen brengen en Winston, die later terugkeerde met zijn kattenvrienden De Muskedieren (ze hadden behoefte aan avontuur!), ontdekte een dreigbrief: Emilia is ontvoerd!
De katten en de kinderen gaan samen op onderzoek uit…

In het eerste deel konden Winston en Kira, die verwisselden van lichaam, elkaars gedachten lezen. Dat is nu ze weer gewoon zijn niet meer zo, maar gelukkig begrijpen ze elkaar nog steeds wel heel goed!
Winston is heerlijk arrogant, maar ook erg slim én, ook al beseft hij dat zelf nog niet, verliefd op de mooie witte Odette. Wel heel fijn dus om met haar als kattenspionnen samen te kunnen werken aan deze zaak. En hij maakt nieuwe vrienden want hij en de andere katten van het pleintje, Spike en Karamel, komen nader tot elkaar door samen te werken en er voor elkaar te zijn.

Wat een heerlijke samenwerking weer tussen kat en mens! En wat is het toch lachen om in het hoofd van een kat te kruipen! Winston is echt een geweldige hoofdpersoon, waar je lekker om/mee kunt gniffelen.
Het boek ziet er ook nog eens geweldig uit met zijn aansprekende voorkant, grappige hoofdstuktitels en leuke, simpele, zwarte kattenillustraties door het boek heen.
Dit tweede Winston-boek is weer zeer vermakelijk en een lekker spannend avontuur! Op naar deel 3… 

Ik ben een kat. Begrepen? Een K-A-T. Je kunt van me houden, je kunt me stom vinden, maar je kunt me niet opvoeden.

Winston: Spion met snorharen
ISBN 9789026141577 – Uitgever: De Fontein – 288 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Vertaald uit het Duits door: Merel de Vink – Deel 2 in de Winston-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5b4c3e799859d_selected-products” products=”9200000085930842,9200000085988451″ name=”Winston 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.