#ikleesthuis: 3x Thriller


Vandaag deel ik 3 topthrillers die ik de afgelopen tijd las met jullie!
(als je op de titel klikt kom je bij de beschrijving op de website van de uitgeverij)

‘We zouden je hulp goed kunnen gebruiken. Als dit het werk van een seriemoordenaar is…’ 

Meisjes zoals wij – Cristina Alger 
Ik viel meteen voor de duistere omslag van deze thriller en toen ik de korte inhoud las was ik helemaal verkocht; een FBI-agente die terug moet naar waar ze opgroeide omdat haar vader, waar ze amper contact mee had, overleden is en zo terug moet naar de geesten uit haar verleden waarvoor ze gevlucht was… En dat ze daar dan betrokken raakt bij het onderzoek naar de moord op twee vrouwen, een zaak die ook weer met haar vader te maken heeft… Veelbelovend!
En wat heb ik genoten van deze heerlijk spannende en super meeslepende thriller! Nell opent met haar onderzoek de doos van Pandora! Je weet tijdens het lezen niet wie ze kan vertrouwen en of ze überhaupt op haar eigen oordeel kan vertrouwen. Ik kon dus niet anders dan doorlezen om te weten te komen hoe het nou allemaal zou gaan aflopen…
Ik wil heel graag meer boeken lezen over deze boeiende hoofdpersoon, Nell Flynn!  En ik ben ook heel erg benieuwd geworden naar de vorige thriller van Alger, De vrouw van de bankier.

‘Ze weten dat ik het niet heb gedaan, toch? Dat dit gewoon een afschuwelijke vergissing is?’ 

In hechtenis – Nicci French 
Ik kreeg de nieuwste Nicci French als verrassing opgestuurd van Ambo Anthos en daar was ik me toch blij mee!  Het was een tijdje geleden dat ik een Nicci French las (ik ben nog niet bij met de Frieda Klein-reeks en hun vorige losstaande thriller staat nog hoog op mijn enorme wensenlijst, luxeprobleem ) dus ik had er ontzettend veel zin in!
Tabitha zit in de gevangenis, in voorlopige hechtenis, voor de moord op haar buurman en voormalig leraar en álle bewijzen wijzen naar haar, maar: Tabitha heeft alleen vage herinneringen aan die dag – een grijze dag als geen ander voor haar – en kan zich al zeker geen moord(plannen) herinneren! Ze vertrouwt er niet op dat haar advocaat in haar onschuld gelooft en ze besluit om haar eigen verdediging te gaan voeren. Bewonderenswaardig? Of dom?
Ik was meteen weer helemaal weg van de heerlijk vlotte en pakkende schrijfstijl van Nicci French; ik zat direct ín het verhaal en vloog erdoorheen. Knap gedaan hoe je én gaat meevoelen met Tabitha die zo erg gelooft in haar onschuld, én hoe je ook twijfelt aan haar, met haar vage herinneringen en haar opvliegende karakter. Zou ze het niet toch zelf gedaan hebben? Wie anders?? Ik had de afloop van het verhaal niet zien aankomen!
Ik heb echt onwijs genoten van dit meeslepende en heerlijk spannende verhaal!  Heel gauw de vorige thriller gaan kopen en lezen…

De rechercheur in mij is tevreden, voelt zich in het gelijk gesteld. De moeder in mij is kapot.
Ik staar mijn zoon aan.
Zachary, wat heb je gedaan?

Dicht bij jou – Karen Cleveland 
De vorige thriller van Karen Cleveland, Wat je niet weet, vond ik heel erg goed… tot ik de epiloog las! Ik hoopte dus dat bij dit boek het einde minder verwarrend zou zijn.
Steph Maddox, hoofd Afdeling Interne Zaken bij de FBI, woont samen met haar zoon Zach (17) in Washington. Bij het was oprapen in zijn kamer vindt ze iets waardoor ze ineens begint te twijfelen aan haar zoon: kent ze hem nog wel? Wat heeft hij te verbergen? Wat heeft hij gedaan??
Ze start haar eigen onderzoek en dat blijkt niet zonder gevaar. Ze stoot daarbij namelijk machtige mensen tegen het hoofd…
Wat was dit een heerlijk spannende en meeslepende thriller! En wat een geweldige wendingen zitten er in het verhaal! Stoppen met lezen was gewoon geen optie. En ik was dus huiverig voor het einde, maar dat was gelukkig bevredigender dan bij het vorige boek. Ik heb van begin tot eind genoten van dit verhaal!

Staan deze boeken al (of nu?) op jouw wensenlijstje?
-X- Judith2 thoughts on “#ikleesthuis: 3x Thriller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.