Mijn zus – Michelle Adams

Het is de stem van Elle, zoals ik had verwacht. De laatste overgebleven verbinding met een verleden dat ik geprobeerd heb te vergeten.

Korte inhoud
Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

Elle is mijn noodlot. Ik kan niet om haar heen. Ze is terug en zal alles kapotmaken, zoals ik altijd heb geweten.

Auteur
“Michelle Adams groeide op in Engeland en woont tegenwoordig op Cyprus. Sinds ze op haar negende voor het eerst Stephen King las, is ze verslaafd aan thrillers. Mijn zus is haar debuut.”

Ik ben gekomen om een ontbrekend deel van mezelf te vinden, het deel dat is achtergebleven, het deel waarvan ik altijd heb geweten dat ik het alleen hier zou vinden.

Mijn mening
Laat ik beginnen met de cover: gaaf gedaan zo met dat zwart en dan die knaloranje belettering! Spreekt meteen aan. De korte inhoud ook: wat is er gaande in die familie?

Irina is al jaren op de vlucht voor haar zus, die haar steeds weer weet te vinden. En stiekem vindt Irina dat dan ook weer helemaal niet zó erg… Ze hebben een bizarre band.
Irina werd toen ze drie jaar was door haar ouders weggedaan, naar haar tante en oom, dus een band met hen heeft ze niet. Maar haar zus Elle keert wel steeds terug in haar leven, of ze nou wil of niet.
Na zes jaar heeft Elle Irina weer gevonden en komt ze met de vraag of Irina naar de begrafenis van hun moeder komt. En omdat Irina haar nooit echt iets kan weigeren, gaat ze. Een reis terug naar het verleden, waar ze ook eindelijk eens wat antwoorden hoopt te vinden…

Ik kon vanaf het begin de band tussen de zussen al niet goed begrijpen. Elle is duidelijk psychisch gestoord, dat beseft Irina ook, waarom laat ze haar dan steeds toe? Zeker omdat ze een slechte invloed heeft op haar en er altijd problemen van komen. Dat ze naar ‘huis’ gaat om antwoorden te zoeken begrijp ik dan weer wel. Maar moet ze die antwoorden wel willen weten? Het is in ieder geval gevaarlijk om zoveel in de buurt van Elle te zijn!

Ik vond het verhaal in het begin erg vaag, maar toch was ik geïntrigeerd genoeg om door te gaan. Ik wilde weten waar het allemaal naartoe zou gaan met de gestoorde Elle. En ik begon langzaam ook aan Irina te twijfelen…
Er kwam halverwege wel meer vaart en spanning in het verhaal, maar toch sloeg ik het niet met een voldaan gevoel dicht. Ik vond het net niet verrassend genoeg, niet boeiend genoeg (ik merkte dat ik hem wel wilde uitlezen, maar wel een beetje snel) en ik kon sommige dingen die gedaan, vergeven en vergeten werden gewoon echt niet snappen.
Niet helemaal mijn smaak dus, helaas!

Mijn zus
ISBN 9789026140518 – Uitgever: De Fontein – 352 pagina’s – Verschenen: december 2017 – Originele titel: My Sister – Vertaald door: Noor Koch

[bol_product_links block_id=”bol_5afe90919bae9_selected-products” products=”9200000079503511,9200000079457194″ name=”mijn zus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Mijn zus – Michelle Adams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.