De waarheid – Melanie Raabe

Op een zakenreis in Zuid-Amerika, zeven jaar geleden, is mijn man spoorloos verdwenen. Sindsdien houd ik de pauzetoets van mijn leven ingedrukt en wacht op hem.

Korte inhoud
Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen?
Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon…

Ten eerste, denk ik: ik ben een bedrieger.
Ten tweede: ik heb iemand vermoord.
Ten derde: ik heb een tatoeëring op een verborgen plek.
Eentje daarvan is gelogen.

Auteur
“Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorpje in Noordrijn-Westfalen en woont momenteel in Keulen. Ze werkt als journaliste en actrice. Haar debuutthriller De val werd een grote bestseller in Duitsland, de filmrechten van het boek zijn verkocht aan een grote Hollywoodstudio.”

DIT. IS. PHILIPP. NIET.

Mijn mening
Het debuut van Melanie Raabe, De Val, vond ik een zeer geslaagde psychologische thriller, ik was dus héél benieuwd naar dit tweede boek!

Sarah’s leven staat al zeven jaar op pauze. Haar man verdween terwijl hij op zakenreis was en zij bleef achter met hun zoontje Leo. Net nu ze heeft besloten dat het leven door moet gaan – ze heeft een soort relatie, ze knipt haar lange haren af – krijgt ze een schokkend bericht: Philipp is gevonden! Hij leeft nog!
Samen met Leo gaat ze hem afhalen op het vliegveld, waar het wemelt van de journalisten vanwege de terugkeer van deze rijke zakenman. Daar op het vliegveld komt een man uit het vliegtuig; een man die wel lijkt op Philipp, maar hem zeker niet is. Een man die de schijn ophoudt tot er geen mensen meer in de buurt zijn en dan zijn ware gezicht laat zien…

Eenmaal begonnen in dit boek kon ik het met geen mogelijkheid meer wegleggen! Wow, wat een verhaal! Het is ontzettend creepy zo met die berekenende vreemdeling; wat wil hij van Sarah en waarom?? Sarah begint langzaam haar grip op de realiteit te verliezen en daarin word je helemaal meegezogen… Wat een beklemmend en onwijs spannend verhaal!

De waarheid is een hele sterke en zeer verrassende psychologische thriller waarbij ik allerlei ideeën had over de uitkomst, maar waar uiteindelijk niets van bleek te kloppen. Bizar goed!

De Waarheid
ISBN 9789023465904 – Uitgever: Cargo – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Originele titel: Die Wahrheit – Vertaald door: Sander Hoving

[bol_product_links block_id=”bol_5afd36ddf1667_selected-products” products=”9200000087107946,9200000079920827,9200000046552224,9200000053239814″ name=”waarheid” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De waarheid – Melanie Raabe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.