Drakendal – Scarlett Thomas (Bovenwereld 1)

Soms liep ze de smalle trap op naar de bibliotheek op zolder en rammelde ze aan de deurklink. Maar de deur zat altijd op slot. Door het venstertje van blauw glas zag ze hoge boekenkasten met boeken die oeroud leken. Waarom mocht ze daar niet even een kijkje nemen van haar opa?

Korte inhoud
Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

‘… Red de bibliotheek, als het je lukt. Al mijn boeken zijn voor jou. Al mijn spullen…’ […]
‘Vind Drakendal,’ fluisterde hij zacht.

Auteur
“Scarlett Thomas wilde sinds haar zesde schrijfster worden. Al snel riep The Independent haar uit tot een van de beste jonge schrijvers. Ze woont aan zee in een oud huis vol boeken. Drakendal is haar eerste kinderboek en deel 1 in de Bovenwereldserie.”

Zo renden ze door de regen: een langharig meisje in een flesgroene cape, gevolgd door een hijgende, iets te zware jongen, en allebei hadden ze er geen benul van dat ze van nu af aan voor eeuwig door het lot met elkaar waren verbonden.

Mijn mening
Als er op een boek staat: ‘voor de fans van Harry Potter’ dan heeft het meteen mijn interesse, want van die boeken houd ik enorm! Ik hoorde ook heel veel positiefs over dit verhaal, dus ik had veel zin om eraan te beginnen. Al stelde ik het ook wat uit πŸ˜‰ (voordeel: minder lang wachten op deel 2!)

Eufemia ‘Fee’ Goedhart (11) woont bij haar vader – die niet in magie gelooft – en stiefmoeder. Haar moeder verdween vijf jaar geleden plotseling, tijdens de wereldbeving. Omdat haar vader erg druk is met zijn werk brengt Fee veel tijd door bij haar grootvader, de vader van haar moeder, Griffioen Goedhart. Hij heeft een huis vol bijzondere magische items en een bibliotheek vol oude boeken, waar Fee niet mag komen. Op een dag mag ze dan eindelijk wel de bibliotheek in Γ©n begint opa haar te leren om magisch te denken (nodig vΓ³Γ³r ze magie kan leren). Dan overlijdt Griffioen plotseling, al zijn boeken nalatend aan Fee met een geheimzinnige boodschap: “Vind Drakendal.”. Maar de vader van Fee verkoopt alle boeken en zij zal er samen met haar nieuwe vrienden, die net als zij magische krachten blijken te hebben, alles aan moeten doen ze te redden uit de verkeerde handen. En ondertussen leert Fee de magische wereld kennen Γ©n moet ze het opnemen tegen een draak…

Allereerst wil ik zeggen dat ik genoten heb van de humor in dit verhaal! Ik heb heerlijk zitten grinniken onder het lezen. Vooral om Mevrouw Harpij, de lerares op Fee’s school, die totaal niet van kinderen houdt: “Ze was ook een groot voorstander van het opsluiten van kinderen in een bezemkast.”
Daarnaast is het verhaal gewoon ontzettend spannend en boeiend om te lezen. Het boek is echt niet meer weg te leggen als je eenmaal begonnen bent, het is spannend van begin tot eind. En dan wil je het liefst meteen door in deel 2!

Wat een heerlijk verhaal over jezelf leren kennen, vriendschap, goed en kwaad Γ©n natuurlijk magie! De auteur heeft een geweldige magische wereld gecreΓ«erd, waar je zo heen zou willen om alles wat Fee daar ziet in het echt te zien. Een wereld waar ik ook nog lang geen genoeg van heb. Wat een genot!

“Books fall open, you fall in”Β 
(quote die ik op Pinterest tegenkwam, past perfect bij dit boek!)

Drakendal (Bovenwereld 1)
ISBNΒ 9789026142840 – Uitgever: De Fontein – 368 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Originele titel: Dragon’s Green – Worldquake Sequence Book One – Vertaald door: Anne DouquΓ© – Deel 1 in de Bovenwereld-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5a6327548c081_selected-products” products=”9200000079578766,9200000082034136″ name=”drakendal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Drakendal – Scarlett Thomas (Bovenwereld 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.