De Magiërs – Scarlett Thomas (Bovenwereld 2)

Fee vond het fantastisch om in de bovenwereld te zijn. Het zou haar zielsgelukkig maken als ze er op een of andere manier permanent kon verblijven.

Korte inhoud
Fee vindt het fantastisch om in de bovenwereld te zijn, dus is ze ten einde raad wanneer haar vader de magische gastenkaart afpakt waarmee ze ernaartoe kan reizen. Pas als ze hem een exemplaar van De magiërs kan overhandigen, krijgt ze de kaart terug.
Intussen zoekt ook Albion Twistt, de rijkste man ter wereld, naar edities van het boek. Fee en haar vrienden vermoeden dat de Diberi er iets mee te maken hebben. Want de Laatste Lezer van zo’n populair boek is overal toe in staat – ook tot het bestormen van de Grote Bibliotheek in Drakendal… 

Hier woonden haar nicht Clothilde en neef Roland, en de magiër Cosmo Goedhart. Met z’n drieën bewaakten ze de Grote Bibliotheek die in Huize Goedhart was gevestigd.

Auteur
“Scarlett Thomas wilde sinds haar zesde schrijfster worden. Al snel riep The Independent haar uit tot een van de beste jonge schrijvers. Ze had nooit gedacht voor kinderen te schrijven, maar inmiddels doet ze niets liever. Scarlett woont aan zee in een oud huis vol boeken.”

Een van de geruchten die werden rondgezongen, was dat Eufemia Goedhart op vrijdag zou sterven.

Mijn mening
Wat vond ik het eerste deel van deze magische serie geweldig! Heeft deel 2 mijn hoge verwachtingen kunnen waarmaken?

Fee Goedhart zou het liefst altijd in de bovenwereld in Drakendal blijven, in Huize Goedhart. Maar mensen van de buitenwereld kunnen daar niet onbeperkt blijven, dan raakt hun energie op. Met de gastenkaart die ze heeft kan ze dan in ieder geval elke dag eventjes (daar betekent dat: een paar dagen) langsgaan. Maar dan pakt haar vader haar kistje met waardevolle bezittingen en magische troeven, waaronder die kaart, af! Hij wil in ruil haar editie van De magiërs hebben om in te leveren en er geld voor te krijgen.
Alle edities van dat populaire boek worden ingezameld om te zorgen dat de rijke Albion Twistt het enige exemplaar heeft en de Laatste Lezer kan zijn, wat hem veel macht zal geven…
Maar: Fee heeft dat boek helemaal niet, wat nu? En ze komt er ook achter met haar vrienden Maximiliaan, Lexie, Jade en Wolf, dat er duistere dingen te gebeuren staan en dat de Diberi ermee te maken moeten hebben. Zij zoeken naar manieren om de machtige en magische Grote Bibliotheek in handen te krijgen.
Zal het de vrienden lukken met hun nog beperkte magische krachten om een ramp te voorkomen?

In het begin moest ik weer even wennen aan alle termen en voor mezelf weer op een rijtje krijgen wie wie was en wat ze konden. Toen het bij me terugkwam kon ik me weer heerlijk weg laten zakken in het magische en super spannende avontuur!
De kinderen ontwikkelen zich weer wat meer in dit tweede deel en komen langzaam meer te weten over hun krachten en wat ze ermee kunnen. Als ze samenwerken staan ze sterker en kunnen ze een hoop aan…

Eenmaal begonnen en goed in het verhaal is er weer geen stoppen aan, je moet gewoon weten hoe dit spannende avontuur af gaat lopen! Het is niet alleen spannend, maar ook echt heel erg leuk om in die magische wereld te vertoeven. Ik begrijp helemaal dat Fee in de bovenwereld wil blijven en ben heel benieuwd wat ze daar allemaal nog gaat meemaken en leren.

Het verhaal werkt toe naar een spannende climax, en die vond ik helaas wel een beetje een anti-climax… Het ging ineens érg snel en was heel vlot voorbij, en dat na zo’n opbouw van bijna een heel boek/verhaal… Gelukkig maakte het stuk erna het wel weer een beetje goed en zorgde dat er wel weer voor dat ik sterk verlang naar méér!
Kom maar op met deel 3; ik dompel me met alle liefde weer onder in die gave wereld!

De Magiërs (Bovenwereld 2)
ISBN 9789026145988 – Uitgever: De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: The Chosen Ones – Worldquake Sequence Book Two – Vertaald door: Anne Douqué – Deel 2 in de Bovenwereld-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5b66b85c1638c_selected-products” products=”9200000091585059,9200000091613741″ name=”bovenwereld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.