De wolf van Colombes – Koen Strobbe

Maar een diep gegrom en een rij flitsende tanden die boven zijn gezicht zweefden, beslisten daar anders over.

Korte inhoud
Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de plaatselijke bevolking. Het hele dorp aast op het landgoed van een rijke truffelboer, de plaatselijke notaris draait zijn hand niet om voor wat fraude meer of minder en zelfs aan het verleden van hun nieuwe woning ontdekken ze een diepzwarte rand. Voor ze het goed en wel beseffen, raken ze verstrikt in een kluwen van vastgoedzwendel, onfrisse wijnhandel, kinderroof en iets wat veel weg heeft van nazipraktijken.

‘Maar over niets van dat alles – de kinderloosheid, de ruzies – werd er gesproken in het dorp?’
‘Vanzelfsprekend niet’, zei de Schim. ‘Colombes-sur-Ciel: het stille dorp…’

Auteur
“Koen Strobbe werkt en woont in de Provence, waar hij vijftien jaar lang wijnbouwer was. Na zijn bestseller Kruis en munt schreef hij samen met Pieter Aspe het succesvolle Blankenberge blues. Hun eerste gedeelde pennenvrucht kwam bij verschijning meteen binnen op de eerste plaats in de boeken top tien. Met zijn nieuwe Provence-thriller De wolf van Colombes keert Strobbe terug naar zijn roots.”

Mijn mening
In 2016 las ik Kruis en Munt, de eerste Provence-thriller van Koen Strobbe, en daar vond ik veel herkenning (we komen er graag) en een lekker spannend verhaal. In het najaar van 2017 verscheen De wolf van Colombes, weer net zo’n fijne thriller?

Een jong koppel uit Parijs, Laura en Nicolas, zijn de nieuwe bewoners van bastide Chazal, de vroegere dokterswoning in het dorpje Colombes-sur-Ciel. Nicolas doet daar voor het bedrijf van zijn vader zaken met truffelboer Vidal, die een zwakbegaafde volwassen zoon heeft. Hun levens raken door een triest ongeval algauw nauw met elkaar verbonden.
Ondertussen komt Laura erachter dat er in het stille dorpje al jaren veel speelt, allerlei onderlinge haat en nijd en verdwijningen van kinderen, waar niemand echt iets over loslaat, behalve de herder, een man uit Ethiopië, die door zijn rustige voorkomen door veel mensen in vertrouwen wordt genomen. Ook het huis van Laura en Nicolas blijkt een duistere geschiedenis te hebben. Laura raakt met de herder ‘de Schim’ bevriend en leeft mee als zijn kudde wordt aangevallen door een wolf. En er volgen meerdere aanvallen van wolven, hoewel er nergens bewijs wordt gevonden dat het echt om wolven gaat. De sfeer wordt steeds angstiger…
En daarnaast speelt er iets met wijnfraude en het wanhopig zoeken naar oplossingen…

Altijd fijn om weer even in de Provence te zijn! En de omgeving, weliswaar een hele andere hoek dan wij kennen, komt goed tot leven in het boek.
Het verhaal is boeiend van begin tot eind en heeft een lekker grimmig sfeertje zo met het duistere verleden van het doktershuis en het dorp, de strijd tussen dorpelingen, de angst voor de wolf en de wijnfraude die leidt tot een vermissing…
Het boek heeft een flink aantal verhaallijnen, dat kan afleidend zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. Het had duidelijk allemaal iets met elkaar te maken en het zorgde er juist voor dat ik heel benieuwd was hoe uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar zouden passen. Eenmaal begonnen met lezen was het moeilijk om het boek weg te leggen, liefst wilde ik steeds toch nog net even een stukje verder lezen.

De wolf van Colombes is een meeslepend en erg spannend verhaal dat leest als trein en erg goed in elkaar steekt. Ik vond het verhaal zelfs beter dan het vorige boek, dus ik ben heel erg tevreden! Graag op naar meer!

De wolf van Colombes
ISBN 9789022334379  – Uitgever: Manteau – 320 pagina’s – Verschenen: augustus 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a65b2b8b4c62_selected-products” products=”9200000078953402,9200000082232700,9200000056558018,9200000056941367″ name=”colombes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De wolf van Colombes – Koen Strobbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.