Sara Snufje – Pip Jones & Sara Ogilvie

Sara Snufje was altijd op zoek naar zaken
die ze mooier of beter of specialer kon maken.
Haar gereedschapskist sjouwde ze overal mee
want ze kreeg elke dag wel een nieuw idee.

Korte inhoud
Sara is dol op uitvinden, alleen mislukken haar maaksels altijd. En Sara heeft nogal een kort lontje, dus dan is het huis te klein.

Ze zou uitvinder worden: dat had ze altijd geloofd.
Maar toen hoorde ze opeens een BONS! boven haar hoofd.
Er tuimelde een kraai vlak bij waar Sara stond,
recht uit de lucht en KABOEM op de grond.

De dierenarts laat er geen twijfel over bestaan: Kraai zal nooit meer vliegen. Maar dan heeft hij buiten Sara gerekend…
Ze gaat aan de slag om Kraai nieuwe vleugels te geven. En dat is nog niet zo makkelijk. Keer op keer gaat het mis. Zal Sara het vol kunnen houden en zal Kraai ooit weer met zijn vrienden het luchtruim veroveren?

Grootvader gaf Sara haar kist met spullen.
En ze wist het: Ik ga Kraais droom vervullen!

Auteur & illustrator
Pip Jones is kinderboekenschrijver en redacteur. Met het eerste kinderboek dat ze schreef won ze direct de Greenhouse Funny Prize. Ze woont in Londen met haar man, twee dochters en een onzichtbare kat. Sara Snufje is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Sara Ogilvie studeerde af aan het Edinburgh College of Art. Inmiddels kreeg ze zowel voor haar illustraties als haar vrije werk talloze prijzen, onder andere de Commonwealth Heads of Government Commission: de opdracht om een werk te maken dat is aangeboden aan Nelson Mandela, de Britse koningin en andere staatshoofden.”

‘Grrr!’ brieste Sara.
‘Ik kan het niet. Ik stop!’
Maar Kraai keek smekend
met een scheve kop.

Mijn mening
Ik kende illustrator Sara Ogilvie al van het prentenboek Detectivehond en haar illustraties zijn in dit boek weer even warm, kleurrijk Γ©n heel erg grappig! (want waar Sara Snufje al haar onderdelen vandaan haalt…)

Kleine uitvinder Sara Snufje heeft al heel wat uitgevonden waar altijd wel wat mis mee is, het woedende meisje wil het liefst opgeven. Maar Sara heeft nu de kans om Γ©cht iets nuttigs uit te vinden: vleugels voor Kraai, die na een val niet meer kan vliegen. Maar zo makkelijk is dat nog niet… Zal ze doorzetten of geeft ze het op?

Het verhaal op rijm leest heerlijk, is superlief en zit vol humor. Sara probeert Kraai eerst te overtuigen dat leven op de grond zo slecht niet is, maar hij verlangt zo naar vliegen. Dus grootvader, waar Sara bij woont, geeft Sara haar gereedschapskist en ze gaat aan de slag. Ze haalt overal en nergens onderdelen vandaan en samen met Kraai bouwt ze aan verschillende vleugels. Tussendoor staat ze steeds weer op punt van opgeven, maar voor Kraai zet ze door!

Sara Snufje is een prachtig verhaal over een stoere, slimme meid die leert dat ze niet op moet geven en moet leren van haar fouten. Wat een heerlijk prentenboek om (voor) te lezen en om te zien!

Sara Snufje
ISBNΒ 9789047709817 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Originele titel: Izzy Gizmo – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Sara Ogilvie

[bol_product_links block_id=”bol_5a3a2072a5774_selected-products” products=”9200000078953391″ name=”sara” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Sara Snufje – Pip Jones & Sara Ogilvie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.