Detectivehond – Julia Donaldson & Sara Ogilvie

Er was eens een hond die heel goed kon ruiken,
die raadsels kon oplossen door haar neus te gebruiken.
Dat was de dappere Detectivehond,
die – snuf, snuf, snuffel! – alle dieven vond.

Korte inhoud
O nee! Er is ingebroken op school!
Gelukkig staat Detectivehond klaar.

‘De boeken,’ riep hij, ‘o, wat een pech!
Ze zijn weg… Ze zijn allemaal weg!’

Auteur & illustrator
Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogrammaโ€™s tot theaterstukken en kinderboeken. Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand o.a.ย De Gruffalo, Het kind van de Gruffalo .

Sara Ogilvie (1971) studeerde af aan het Edinburgh College of Art. Inmiddels kreeg ze zowel voor haar illustraties als haar vrije werk talloze prijzen, onder andere de Commonwealth Heads of Government Commission: de opdracht om een werk te maken dat is aangeboden aan Nelson Mandela, de Britse koningin en andere staatshoofden.”


Mijn mening
Als een boek over boeken en dieren gaat, spreekt het al meteen aan! En dan in combinatie met een lekker kleurrijke cover…

Detectivehond is de hond van de zesjarige sloddervos Jos. Hij raakt altijd alles kwijt, maar gelukkig weet Detectivehond alles terug te vinden.
Op maandag mag ze mee naar school, waar ze voorgelezen wordt door de kinderen. Ze houdt van de geur van boeken, die is het allerlekkerst.
Op een maandag is de geur van school veranderd: de boeken zijn weg! Detectivehond gaat, met alle kinderen achter zich aan, op zoek naar de boekendief!

Wat volgt is een speurtocht door de stad, naar het bos. Detectivehond voorop en een sliert kinderen erachteraan, een vrolijk gezicht! En de illustraties zijn binnenin uiteraard net zo kleurrijk als op de voorkant. Echt een genot om naar te kijken! Het verhaal op rijm is heel fijn om voor te lezen, is grappig en is lief; want de dief is zo slecht nog niet…

Detectivehond is een heerlijk vrolijk boek over liefde voor (voor)lezen, voor boeken en de bibliotheek รฉn natuurlijk over knappe Detectivehond! Heel leuk om voor te lezen en leuk om voorgelezen te krijgen (vraag maar aan mijn kleuter!).

Detectivehond
ISBN 9789047708711 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Originele titel: The detective dog – Vertaald door: Jesse Goossens

[bol_product_links block_id=”bol_591e92aa3b972_selected-products” products=”9200000071824892″ name=”detectivehond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Detectivehond – Julia Donaldson & Sara Ogilvie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.