Snap! fotograferen met je smartphone – Anki Wijnen

Het is een kunst om, rekening houdend met die mogelijkheden en beperkingen, optimaal gebruik te maken van de camera in je smartphone.

Korte inhoud
Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Altijd en overal, want je smartphone heb je altijd bij de hand.

Te weinig licht zorgt bij je smartphone niet alleen voor ruis maar ook voor bewogen beeld. Zoek dus altijd naar een manier om zo veel mogelijk licht te vangen. Ga bij een raam staan, stap uit de schaduw of doe een lamp aan.

Mijn mening
Na het inspirerende Shoot! is er nu Snap!, specifiek gericht op fotograferen met je smartphone. En laat ik nou eigenlijk alleen maar fotograferen met mijn smartphone, dus een ideaal boek voor mij om wat tips en tricks te leren om mooiere foto’s te maken!

Wat ziet ook dit boek er ontzettend aantrekkelijk uit! Ik hou van de kleurrijke (veel roze <3 ) opmaak die ook heel erg fris oogt en erg overzichtelijk is. Je krijgt meteen zin om te gaan bladeren en te ontdekken wat er naast de prachtige foto’s allemaal voor tips en tricks in staan. In een fijne en logische volgorde – over smartphones, de basis, compositie, tips & tricks, techniek, fotobewerking, stijl & concept – word je meegenomen door de wereld van de digitale smartphone fotografie. Een heleboel begrippen worden uitgelegd op een laagdrempelige wijze, er worden veel apps getipt die je kunt gebruiken voor fotobewerking, er wordt aandacht besteed aan de belichtingsdriehoek (je smartphone regelt dit meestal automatisch, maar je kunt er ook zeker handmatig mee experimenteren) en er worden een heleboel leuke/mooie voorbeelden en inspirerende ideeΓ«n aangehaald.

Dit boek is echt het perfecte cadeautje voor jezelf of voor iemand in je omgeving die graag foto’s maakt met zijn/haar smartphone of dat juist graag meer wil gaan doen. Het geeft heldere uitleg over smartphone fotografie en is daarnaast onwijs inspirerend! Leuk om mee aan de slag te gaan!

Snap!
ISBNΒ 9789463140287 – Uitgever: Uitgeverij Snor – 144 pagina’s – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a1685248b03e_selected-products” products=”9200000073880132,9200000045609675″ name=”snap” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

3 thoughts on “Snap! fotograferen met je smartphone – Anki Wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.