Beer & Konijn & Klein Konijn


Vandaag laat ik jullie drie hele leuke kinderboeken met konijnen (& een beer) in de hoofdrol zien! Ideaal als cadeautje voor de feestmaand!

‘Zwaartekracht,’ zei Konijn nogal gewichtig, ‘is De Geheimzinnige Kracht Die Maakt Dat Alles Elkaar Aantrekt.’
‘O!’ Beer knikte. ‘Net als Vriendschap.’

Beer & Konijn: een onverwachte vriendschap – Julian Gough & ill. Jim Field
Beer wordt tijdens zijn winterslaap wakker gemaakt door een inbreker! Nu is hij zijn voedselvoorraad kwijt! Hij is vastbesloten om de dader te vinden, maar hij is nog nooit tijdens de winter wakker geweest. Gelukkig is er een vreemd konijn dat hem wel een handje kan helpen.

De serie
“De serie Beer & Konijn gaat over dieren, de natuur en vriendschap. De verhalen zijn humoristisch en vlot geschreven, maar hebben ook een licht filosofische insteek. Met simpele vragen en grappige observaties zetten ze de lezer (en luisteraar) aan het denken over alledaagse dingen.
Beer en Konijn verschillen als dag en nacht: Konijn moppert altijd en Beer is juist altijd vrolijk; Beer benadert de dingen met zijn gevoel en Konijn juist met zijn verstand. Hoewel ze elkaar lang niet altijd begrijpen (waarom eet Konijn zijn eigen poep op?) kunnen de twee ook niet zonder elkaar. Want zeg nou zelf: als iedereen hetzelfde was, zou dat ook maar saai zijn, toch?”

‘Zeg Konijn, at jij nou net je eigen poep?’ zei Beer, die zich afvroeg of ze het goed gezien had.
‘Eh…’ zei Konijn. ‘Ja. Een klein beetje.’
‘Een klein beetje van JE EIGEN POEP?’ zei Beer, die zich afvroeg of ze het goed gehoord had.

Mijn mening
Wat meteen opvalt aan dit leesboek is het prachtige en bijzondere kleurgebruik. Op de omslag is al die mooie turquoise tint te zien en die wordt binnenin helemaal doorgevoerd, daar gecombineerd met zwart-wit illustraties. Ik vind het echt heel erg mooi en aantrekkelijk! Het straalt een soort rust uit en het past perfect bij het seizoen waar het in dit deel om draait: de winter.

Mopperkont en betweter Konijn en de optimistische en lieve Beer zijn echt een leuke combinatie. In het begin moet Konijn niet zoveel hebben van Beer, hij heeft haar wintervoorraad gestolen om er lekker zelf van te smullen, maar Beer weet zijn hart toch te doen smelten. Een verhaal vol humor! Echt een genot om te lezen en bekijken. Heeft me heel nieuwsgierig gemaakt naar andere delen in deze serie!

Het is nog vroeg, maar Klein Konijn
springt juichend uit zijn bed.
‘Lang leve ik!’ roept Klein Konijn.
‘Want ik ben jarig! Hoi wat fijn!’

Lang leve Klein Konijn & Klein Konijn wil met de trein – Lida Dijkstra & ill. Natascha Stenvert
Klein Konijn is lief maar ook een beetje ondeugend. Dit nieuwe character van Lida Dijkstra en Natascha Stenvert zal ongetwijfeld snel veel kinderharten veroveren (en ook die van de ouders). De mooi geschreven versjes van Lida Dijkstra zijn heel prettig om voor te lezen en goed voor veel vrolijke momenten voor het slapen gaan. En wie sluit het schattige konijn dat Natascha Stenvert heeft getekend nu niet meteen in zijn hart?

Vandaag geeft opa Ko een feest
omdat hij jarig is.
‘Ik heb een plan!’ zegt Klein Konijn.
‘We gaan naar opa met de trein!’

Mijn mening
Dit zijn twee hele leuke prentenboekjes op rijm over een ondeugend konijntje. Lieve, grappige verhaaltjes en kleurrijke schattige illustraties waarop een heleboel te zien is en waar veel grappige elementen in zitten.
Wat dacht je van een grote peen met drie kaarsjes erop als verjaardagstaart of een “kudde koeien op het spoor”, geen gewone koeien maar een groep toeristen, want alle dieren zijn menselijk in deze verhalen.
Heel geschikt voor liefhebbers van o.a. de Bobbi-beer boekjes!

Beer & Konijn: een onverwachte vriendschap
ISBN 9789020682113 – Uitgever: Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Vertaald uit het Engels door: Merel Leene

Lang leve Klein Konijn / Klein Konijn wil met de trein
ISBN 9789020682137 / 9789020682144 – Uitgever: Kluitman – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a13fec1f1cf9_selected-products” products=”9200000075854173,9200000079189470,9200000079711514″ name=”konijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.