S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Ik denk dat ik een moordenaar ben.

Korte inhoud
Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg de Middeleeuwers: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren…

Ik kon niet zeggen dat ik niet gewaarschuwd werd.

Auteur
“De Italiaans-Britse schrijfster M.A. Bennett werkte na haar studies geschiedenis en kunst als illustrator en actrice en maakte ook tour visuals voor bekende rockbands als U2 en de Rolling Stones. Met de YA-thriller S.T.A.G.S. maakte ze haar schrijfdebuut. De filmrechten van dit boek werden voor verschijnen al verkocht.”

‘Zaterdag is dan de hertenjacht, zondag gaan we fazanten schieten en op maandag is het tijd voor forelvissen op het meer.’

Mijn mening
Ik had dit boek met zijn aansprekende cover al gezien in de najaarsaanbieding en vond hem meteen intrigerend. Ik was dus erg enthousiast toen ik door Meis & Maas werd uitgenodigd om mee te doen aan een blogtour rond deze YA-thriller! (kijk op social media: #STAGSboek)

Greer MacDonald heeft een beurs gekregen voor de prestigieuze ST. Aidan the Great School, S.T.A.G.S., de oudste school van Engeland. Ze is daar een buitenbeentje en heeft geen vrienden. Als ze op een dag De Uitnodiging krijgt om met de Middeleeuwers, een groepje van zes rijkeluiskinderen die het onder leiding van Henry voor het zeggen hebben op school, een weekend naar het landgoed van Henry te gaan om daar te Jagen Schieten Vissen, voelt ze zich vereerd. Samen met twee andere buitenbeentjes gaat ze op weg voor een weekendje bloedsporten, ook al heeft ze daar weinig verstand van en heeft ze er ook niet echt wat mee. Ze komen in een wereld terecht waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, alsof ze zo in de Middeleeuwen zijn beland.
Als de jacht eenmaal begonnen is, beginnen Greer en de andere twee zich te beseffen dat ze de uitnodiging nooit hadden moeten aannemen. Niet alleen de dieren blijken namelijk prooi te zijn…

Je weet meteen aan het begin van het boek al dat er een slachtoffer gevallen is dat weekend en dat Greer daar iets mee te maken heeft. Zij kijkt namelijk terug op het gebeuren dat weekend en wat eraan voorafging. Daardoor zit de spanning er meteen goed in, want je weet wel wat, maar lang niet alles en vraagt je af wat er precies gaande is. Eenmaal begonnen aan dit spannende boek is het heel moeilijk om hem nog weg te leggen! Ik ging er als een speer doorheen en zat op het puntje van mijn stoel…

Wat een ontzettend dreigend sfeertje hangt er de hele tijd in dit verhaal! Het idee lijkt, op het feit na dat ik bloedsporten helemaal niks vind (gelukkig zijn de beschrijvingen niet al te gruwelijk), vrij normaal: een weekend, negen tieners, ouderwets vermaak… Maar er zit natuurlijk veel meer achter. Waarom juist deze drie buitenbeentjes? Waarom is alles daar zo ouderwets? Het weekend blijkt al een eeuwenoude traditie, die vele generaties teruggaat.

S.T.A.G.S. is een ontzettend spannende en beklemmende YA-thriller! Boeiend van begin tot eind. Het leest heerlijk vlot weg en de auteur neemt je echt mee in een heel bijzondere, maar toch realistische wereld en laat je meeleven met hoofdpersoon en vertelster Greer. Greer refereert veel aan films, dat gaf een leuk luchtig tintje aan het verhaal én liet me sommige dingen nog beter voor me zien.
Ik wil graag meer! En ben heel benieuwd naar de verfilming!

S.T.A.G.S.
ISBN 9789030503477 – Uitgever: Meis & Maas – 304 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Vertaald uit het Engels door: Maria Postema

[bol_product_links block_id=”bol_5a0d90a56d131_selected-products” products=”9200000079999632,9200000084027479″ name=”stags” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.