Horrorland: Het is maar een spel – K.R. Alexander

Ik heb nooit gewild dat er iemand gewond zou raken.
Echt niet.
Als ik had geweten wat er zou gebeuren, als ik had geweten wat voor gruwelen er zouden worden losgelaten, dan had ik de game nooit gedownload.

Korte inhoud 
“Beatrice wil graag meer volgers op haar streamingkanaal. Ze hoopt dat de game DARK[room] daarbij zal helpen. Sommige gebruikers zeggen dat de game supercool is. Andere zeggen dat hij supergevaarlijk is. Het concept lijkt simpel: je hebt zeven dagen om zeven geesten te vangen met je camera. Maar al snel blijkt dat de game de geesten écht heeft losgelaten. En stoppen met spelen is geen optie.
Haar volgers denken dat Beatrice de angstaanjagende achtervolgingen verzint.
Maar dat is niet zo. Ze vecht voor haar leven!”

Deze game wil je niet spelen. Want hij speelt terug.
En hij zal winnen.

Durf je nog steeds?

KLIK HIER.

Mijn mening 
Weer een nieuwe Horrorland van K.R. Alexander! Heerlijk spooky reeks, hele fijne Horrorland-auteur! (Mijn favo? Denk het wel!)

ER ZIJN ZEVEN GEESTEN LOSGELATEN.
HET IS AAN JOU OM ZE TERUG TE HALEN.
JE KUNT ZE GEEN PIJN DOEN.
JE KUNT ZE NIET ONTLOPEN.
JE KUNT ZE ALLEEN FOTOGRAFEREN.
EN HUN ZIEL IN JE TELEFOON VANGEN.
JE TIJD LOOPT.
DE GEESTEN HEBBEN HONGER.
ZE GAAN NIET WEG ALS JE DE APP SLUIT…

Samen met haar beste – en enige – vriendin Rochelle heeft Beatrice een streamingkanaal, waarop ze als de MonsterMeiden horrorgames streamen. Heel veel succes hebben ze nog niet, dus Beatrice – die wel graag wat populairder zou zijn – is op zoek naar een uniek spel. En dat weet ze te vinden: DARK[room], een spel waarvoor op een forum gewaarschuwd wordt het NIET te spelen, het is LEVENSGEVAARLIJK. Goede promotie? Of is het echt zo eng?
Beatrice besluit de kans te wagen en op geestenjacht te gaan. Ze moet er zeven vangen, binnen zeven dagen. En al geloven de volgers (én Rochelle) niet dat het echt is, Beatrice speelt een spel op leven en dood, zij en de mensen om haar heen zijn in gevaar. Stoppen met spelen is geen optie…

Het is maar een spel.
Het zit allemaal in mijn hoofd.
Het is maar een spel.
Het is maar een spel…

Wat had ik hier zin in! En ik werd zeker niet teleurgesteld! Misschien is dit wel mijn favoriete Horrorland-deel tot nu toe… (Al is het moeilijk kiezen met zoveel heerlijks…)
Van begin tot eind is dit verhaal heerlijk spannend. Je weet meteen bij de proloog al dat er iets misgegaan is met een game, maar wat precies lees je daarna. Het verhaal leest, zoals ik gewend ben van K.R. Alexander, heerlijk vlot weg en verveelt geen moment. Ik werd helemaal meegesleurd het huiveringwekkende avontuur in en beleefde alles mee met Beatrice, die er ondanks dat ze het streamen samen doet met vriendin Rochelle alleen voor staat omdat Rochelle niet gelooft dat er écht geesten vrijgelaten zijn. Gelukkig krijgt ze toch hulp, uit onverwachte hoek. (Leuk )
Eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan, want ik móést weten of het Beatrice zou lukken de supersterke, superenge, superlistige geesten te verslaan, of ze zou kunnen ontsnappen uit die nachtmerrie! Heerlijk de koude rillingen tijdens het lezen!! Zo lekker creepy, zo spannend. En dan dat einde…
Het (is maar een) spel had me helemaal in zijn greep! Ik verheug me nu alweer enorm op een volgend Horrorland-boek!! (Zeker niet alleen leuk voor kinderen dus, haha!) #moreplease

Ik ga niet opgeven.
Ik ga vechten.

Het is maar een spel 
ISBN 9789020623895 – Uitgeverij Kluitman – 288 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Vertaald door: Linda Broeder – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.