Kiezen of Daten – Krista van der Hulst

‘In al die jaren dat ik je ken, heb je nog nooit een date gehad. Ik dacht dat je daar niet aan deed.’

Korte inhoud
Noor is een drieëndertigjarige levensgenieter. Met haar vrienden Ricardo en
Evi en haar moeder, vermaakt ze zich prima. Ze houdt van onenightstands,
maar o wee als het op liefde begint te lijken. Nadat ze naar de stad verhuist
en een opleiding bouwkunde naast haar werk als assistent-architect gaat
volgen, verandert alles. Ze ontmoet Dave, een medestudent, die haar laat
voelen hoe het is om jong te zijn, zoals hijzelf. Ook James, projectleider bij
een aannemer, komt in haar leven en haalt haar over om met hem op stap
te gaan. Hoewel ze het probeert tegen te houden, wordt ze verliefd. Niet
op één, maar op twee mannen. Als blijkt dat het niet zo toevallig is dat het
juist deze twee mannen zijn, valt alles in duigen. De liefde, vriendschap en
haar carrière.

Bovendien komt het me niet slecht uit dat het er twee zijn, want hoe serieus kan het worden als ik met twee mannen date?

Auteur
Ik ben Krista van der Hulst, geboren in 1981 in Obdam. Ik woon met mijn vriend, zoon, hond en kat in Zeist. Op dit moment werk ik als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling voor begeleid wonen. Van kleins af aan is schrijven al mijn grote hobby geweest. Op de basisschool maakte ik kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met mijn ouders en schreef ik stukjes voor de schoolkrant.
Vooral op de middelbare school sloeg mijn fantasie op hol en schreef ik allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan.
Daarna werd mijn leven gevuld met mijn studies (Bouwkunde en Beleid, Communicatie en Organisatie), diverse bijbaantjes en mijn andere passie dansen en raakte het schrijven op de achtergrond.
Maar een eigen boek schrijven en publiceren is altijd mijn droom geweest. Die droom is in februari 2014 uitgekomen met mijn (eerste) chicklit Dwaze Dates of Echte Liefde! en in 2016 met het tweede boek Kiezen of Daten.
www.kristavanderhulst.nl

‘Je leeft de droom van elke…’ Ze pauzeert even nadenkend. ‘Man.’

Mijn mening
Ik had wel weer eens zin in een lekkere chicklit, dus ik keek wel uit naar dit boek met zijn lekkere frisse cover!

Je stapt als lezer in het leven van de 33-jarige vrijgezelle Noor. Ze houdt van stappen en van onenightstands. Het moet vooral niet te serieus worden, dan is ze weg. Echte liefde bestaat niet, daar is ze pijnlijk genoeg achter gekomen toen ze jong was. En ook haar moeder is er een levend bewijs van met het ene vriendje na de andere.
Maar ze begint toch de daten, met de jongere Dave,  een medestudent. En met James, een wat oudere man, die ze kent via haar werk. Zij wil het allemaal vrijblijvend houden, maar de mannen zijn serieus, ze vallen voor haar. Wat moet ze nu? En wat voelt ze zelf eigenlijk? Dat kan toch geen verliefdheid zijn?

Voer voor een lekkere chicklit: een vrijheid blijheid-type die niet voor één, maar twee mannen tegelijk valt! De vaart in het verhaal en de humor passen er ook goed bij. Maar….

Ik hou van auteurs met een vlotte schrijfstijl, dus aan de ene kant vond ik het fijn, maar aan de andere kant ging het hier toch echt af en toe té vlot. Het springen van de ene situatie naar weer een hele andere (wel uiteindelijk weer terugkomend op de vorige) vond ik niet zo prettig, het voelde daardoor wat hakkerig op sommige momenten. Ook kon ik me gewoon absoluut niet identificeren met de hoofdpersoon. Ik snap haar keuzes en haar leefstijl niet. Dat zal wel komen doordat ik (bijna 33) al een paar jaar getrouwd ben en twee kinderen heb. Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat je alleen maar voor oppervlakkige, kortstondige relaties gaat na één keer gekwetst te zijn door een ex….

Wat ik wel pluspunten vind zijn de humor, gedeeltelijk dus de vaart, de sexy kanten aan het verhaal en de verrassende wending die erin zit.
Uiteindelijk niet helemaal mijn boek dus helaas… Maar ik heb Krista’s eerste boek ook nog liggen en die ga ik zeker ook gewoon een kans geven!

Kiezen of Daten
ISBN 9789463080675 – Uitgever: Zilverspoor – 287 pagina’s – Verschenen: november 2016

[bol_product_links block_id=”bol_58aedfb142748_selected-products” products=”9200000071999612″ name=”kiezen of daten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Kiezen of Daten – Krista van der Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.