Mijn kleine zusje – Astrid Desbordes

Ik heb me heel lang afgevraagd hoe zo’n klein
zusje eruit zou zien als het eenmaal klaar is.

Korte inhoud
Volgens papa en mama krijg ik een klein zusje.
Wat gek: ik kan me niet herinneren
dat ik daar om heb gevraagd.
Hoe zou zo’n zusje eruit gaan zien?

Sinds mijn zusje kan lopen,
leer ik haar vliegen.

Mijn mening
Een tijdje geleden las ik het ontroerende Mijn lieverdje van Astrid Desbordes, een prentenboek waar ik nog steeds verliefd op ben. Ik was dus erg benieuwd naar dit “vervolg”, waarin de hoofdpersoon uit het vorige boek een zusje krijgt.

Het jongetje in dit boek krijgt ongevraagd een zusje. Maar hij vindt het wel leuk, al neemt ze soms erg veel plaats in en slokt ze alle aandacht op van papa en mama. Gelukkig zeggen papa en mama dat er in hun hart altijd plaats genoeg is voor hun allebei. Als het zusje wat groter wordt kan hij fijn samen met haar spelen en haar beschermen als ze bang is.

De illustraties zijn weer lekker fris en schattig. Het verhaal is herkenbaar voor alle kindjes met een jonger broertje of zusje en voor hun ouders.
Astrid Desbordes heeft weer een onwijs vertederend en realistisch prentenboek geschreven over de band tussen ouders en hun kinderen en tussen broertjes en zusjes. Ik blijf fan!

Mijn kleine zusje
ISBN 9789044829150 – Uitgever: Clavis – 34 pagina’s – Verschenen: januari 2017 – Vertaald uit het Frans door: Clavis – Illustraties: Pauline Martin

[bol_product_links block_id=”bol_58aaa19b0c2ff_selected-products” products=”9200000059825307″ name=”kleine zusje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Mijn kleine zusje – Astrid Desbordes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.