Lege kamers – Susanne Koster

Het regende op de dag dat ik Camila ontmoette. Logisch. Op zulke dagen regende het altijd. Stortregen. Grijs en koud. Zo’n dag die niet om door te komen was.

Korte inhoud
Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam. Ze is er bijzonder eenzaam, tot ze Camila leert kennen. Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat zij boete moet doen voor haar verleden. En Camila is het daarmee eens.

Doe boete. Mijn schuld werd eindelijk erkend. Aan die allesoverheersende verwijtbaarheid werd nu toch iets gedaan.

Auteur
Susanne Koster (1957) schreef verschillende jeugdromans en psychologische thrillers. Haar nieuwste psychologische Young Adult roman Lege kamers verscheen bij Clavis.

Mijn mening
Susanne Koster vroeg mij of ik haar boek wilde lezen en aangezien ik hem al op mijn wensenlijst had staan, omdat het me een heel interessant onderwerp leek én ik de cover erg indringend vond, zei ik daar geen nee tegen!

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van de 17-jarige Venita. Ze heeft net haar diploma gehaald, maar omdat het niet zo lekker gaat met haar wil ze nog even niet aan de toekomst denken. Haar ouders en broer maken zich zorgen om haar, ze heeft geen vriendinnen en trekt zich vaak terug. Maar wat zij niet weten is dat ze een geheime vriendin heeft: Camila. Alleen bij haar kan ze helemaal zichzelf zijn en heeft ze rust van de onrust in haar hoofd. Maar Camila is wel overheersend en vraagt wel wat veel van de kwetsbare Venita, die een aantal jaar geleden iets vreselijks heeft meegemaakt. Venita wantrouwt iedereen om zich heen en het gaat steeds slechter met haar…

In het begin lijkt het een verhaal over een tiener die gewoon een beetje een einzelgänger is, maar langzaam kom je erachter dat Venita toch niet helemaal in orde is psychisch gezien. Je wordt meegesleept in haar psychotische gedachtes en wordt geraakt door alles wat ze meemaakt, voor haar is het allemaal de realiteit… Je voelt de onmacht van haar ouders en broer, die volgens Venita allemaal verraders zijn als ze twijfelen aan haar geestelijke gezondheid.

Lege kamers is een intens verhaal over een jonge vrouw die langzaam wegzakt in een psychose. Ik kon niet anders dan doorlezen, zo gegrepen werd ik door dit heftige verhaal. Beangstigend ook om te lezen wat je geest allemaal met je kan doen. Dat je in dit boek ín het hoofd van Venita zit, maakt het alleen maar realistischer en aangrijpender. Een indrukwekkend verhaal!

Lege kamers
ISBN 9789044827071 – Uitgever: Clavis – 221 pagina’s – Verschenen: april 2016

[bol_product_links block_id=”bol_58849263ba448_selected-products” products=”9200000053301219″ name=”lege kamers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Lege kamers – Susanne Koster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.