Frida – Sébastien Perez & Benjamin Lacombe

‘Nog niet zo lang geleden was ik een klein meisje dat door een wereld vol kleuren liep. Alles was een raadsel. Nu woon ik op een planeet van pijn, transparant als ijs, waar niets verbloemd wordt.’
– Frida Kahlo

Korte inhoud
Al tijdens haar leven was Frida Kahlo (1907-1954) een stijlicoon. Dankzij haar charisma werd de Mexicaanse kunstschilder op handen gedragen door revolutionairen, feministen en minderheidsgroepen. Haar leven was kort, haar kunst blijft tijdloos en indrukwekkend.

Een poëtische en hartverscheurende vertelling over Frida Kahlo. Met imponerende tekeningen van Benjamin Lacombe. Vanaf 10 jaar.

F R I D A, vijf letters die zijn gaan staan voor een heel eigen wereld, een buitengewoon universum, een cultuur, een mythe die zelfs geen achternaam meer behoeft.
– Benjamin Lacombe

Illustrator
“Benjamin Lacombe (1982, Parijs) studeerde grafische kunst. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2006 in Frankrijk en een jaar later in Amerika. Daar belandde het meteen in de top 10 beste kinderboeken van Time Magazine. Sindsdien illustreerde Lacombe meer dan twintig boeken met groot internationaal succes.”


Mijn mening
Toen ik dit prentenboek (voor grote kinderen en volwassenen) in de aanbiedingsfolder van Clavis zag staan, viel ik op de kleurrijke cover. Maar wat ik me toen niet besefte was dat het niet alleen een heel mooie cover was, maar ook een heel bijzondere: hij is van glanzende zijdeachtige stof! Echt een cadeautje toen ik het boek in handen had.

Je wordt door middel van uitspraken van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, de geweldige illustraties (kunstwerkjes) van Benjamin Lacombe en zijn verhaal over Frida en de illustraties die hij maakte, meegenomen door het leven van deze iconische vrouw. Ze werd al jong kreupel, kreeg een vreselijk ongeluk, kreeg meerdere miskramen en moest meerdere keren aan haar wervelkolom geopereerd worden. Door het aan bed gebonden zijn na het ongeluk ontstaat haar drang naar het uiten van haar lijden via kunst. Ze zal uiteindelijk een zeer succesvol schilderes en stijlicoon worden, geliefd door velen.

Dit boek over de beroemde schilderes is een kunstwerk op zich. De teksten zijn poëtisch en de illustraties betoverend. Het zijn niet zomaar prachtige illustraties, het zijn ook nog eens opengewerkte pagina’s die doorkijkjes geven op volgende pagina’s, waardoor alles met elkaar verbonden is. Zó bijzonder!

Het is moeilijk te beschrijven hóe mooi dit boek is! Je zult het toch echt met eigen ogen moeten aanschouwen… Het is een prachtige ode aan een boeiende vrouw!

Frida
ISBN 9789044829310 – Uitgever: Clavis – ? pagina’s – Verschenen: december 2016 – Vertaald uit het Frans door: Lies Lavrijsen – Tekst: Sébastien Perez – Illustraties: Benjamin Lacombe

[bol_product_links block_id=”bol_5885b7cf1208e_selected-products” products=”9200000067314810″ name=”Frida” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Frida – Sébastien Perez & Benjamin Lacombe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.