Een doodgewone dag – Grootzus


Korte inhoud
Het is een doodgewone dag. Het jongetje wordt wakker, kleedt zich aan, ontbijt en loopt naar school. Het lijkt allemaal heel gewoon. Maar…
Wat gaat de dierendief doen met de gestolen dieren? Vinden de poezen elkaar weer terug? Wat is de pinguïn van plan? En wat gebeurt er met het fietskar-aquarium?
Een feestelijk kijk- en zoekboek, vol vrolijke dieren, waarin je steeds nieuwe dingen zult ontdekken!

Illustrator
“Francien Verhulst is oprichter van Grootzus. Zij is een echte Rotterdamse ondernemer met allerlei projecten in haar volle portefeuille en in de pijplijn. Zij is met haar bijzondere manier van illustreren een soort sampler; ze maakt collages van bestaand getekend beeld, dat ze werkelijk overal vandaan haalt en fantasievolle droomwerelden mee creëert . Haar illustraties kom je overal tegen: in magazines, kranten en boeken. Daarnaast maakt zij eigenzinnige animaties voor TV producties en onderwijs doeleinden. En heeft ze haar eigen virtuele winkeltje met slaapkamerlampjes, geboortekaarten en ansichten.”


Mijn mening
Het allereerste wat opvalt aan dit kijk- en zoekboek is het formaat: lekker groot! En de vrolijke kleurrijke cover, waar meteen al van alles op te zien valt. Heel aantrekkelijk en maakt nieuwsgierig naar de binnenkant!

Een doodgewone dag is een kijk- en zoekboek zonder tekst, echt alleen maar enorme (creatieve) illustraties waar je de dag volgt van het jongetje. Hij wordt wakker, ontbijt en gaat naar school. Op school komt hij erachter dat zijn beer niet meer in zijn rugzak zit! Samen met zijn vriendinnetje gaat hij op zoek en vindt een spoor, een spoor wat leidt naar een heel bijzonder gebouw. Wat dan volgt is een verrassende ontknoping.

Op de pagina vullende illustraties valt echt onwijs veel te zien. Na een paar keer kijken en bladeren heb je nog niet alles gezien! Heel bijzonder hoe een boek met alleen maar afbeeldingen een heel verhaal kan vertellen.
Dit prentenboek vol collagekunst is heel vrolijk, druk, fantasierijk en gegarandeerd goed voor uren kijk- en zoekplezier!

Een doodgewone dag
ISBN 9789047621966 – Uitgeverij: Rubinstein – 32 pagina’s – Verschenen: december 2016

[bol_product_links block_id=”bol_5881c51be63ed_selected-products” products=”9200000059583375″ name=”een doodgewone dag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.