Nachtrijder – Alexandra Penrhyn Lowe

‘Ik heb de balans tussen goed en kwaad verstoord,’ zei Eveline kleintjes.

Korte inhoud
(let op: bevat spoilers als je de vorige delen nog niet hebt gelezen!)

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.
Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.
Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

de Wilde Jacht was een totaal oncontroleerbare groep van demonen, geesten, levende en dode mensen en soms zelfs elfen, die chaos en verderf veroorzaakte waar hij langskwam en daarbij demonen en mensen in zijn kielzog meesleurde.

Auteur
“Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijver achter de immens populaire boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan maar liefst 1 miljoen exemplaren werden verkocht. Daarnaast werkte ze als scenarioschrijver aan jeugdseries en -films zoals Anubis en VRijland en bedacht ze de serie Vrolijke Kerst. Momenteel adapteert ze de YA-thrillers Vals van Mel Wallis de Vries en De Kick van Helen Vreeswijk tot bioscoopfilms.
In 2012 verscheen haar eigen YA-thriller Sevenster, het eerste boek in de serie ‘De laatste Wachter’. Sevenster werd bekroond met de Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. Wolfsbloed, het vervolg op Sevenster, verscheen in het voorjaar van 2015. Nachtrijder, het derde deel, verscheen in het najaar van 2016.”

Mijn mening
Naar aanleiding van het verschijnen van Nachtrijder mocht ik Alexandra Penrhyn Lowe tien vragen stellen, dat interview kun je hier teruglezen.
Ik las als voorbereiding op dat interview de eerste twee delen van De laatste Wachter: Sevenster en Wolfsbloed, en dat zijn super spannende verhalen waarbij je niet kunt stoppen met lezen! Ik was dus heel erg benieuwd naar en had onwijs veel zin in deel 3!

De avonturen van Eveline Sevenster, een jonge Wachter, gaan verder. Ze wordt verder opgeleid, ingewijd en krijgt weer met veel kwade krachten te maken. Op gegeven moment staan zij, haar beste vriendin Cleo (geen Wachter, maar wel in gevaar en dus ook in het Wachterhuis in Parijs) en een aantal andere jonge Wachters er alleen voor. Ze komen tegenover de meest verwoestende groep van o.a. demonen te staan die er bestaat: De Wilde Jacht. Zal het ze lukken om het goede te laten zegevieren?

Ja hoor, ook hier deed Alexandra het weer: ik begon, zat meteen in het verhaal en wilde gewoon niet meer stoppen met lezen. Ik moest en zou weten hoe het zou aflopen. En dan gefrustreerd zijn, op een positieve manier, want er komt nog een vierde deel, dus er blijven vragen over aan het einde van het boek… Afwachten weer dus! Grrr! 😉

Nachtrijder is weer een mega spannend en geweldig avontuur, vol magie en duistere wezens. Ik ben echt helemaal weg van deze serie!
Fijn om stoere hoofdpersoon Eveline weer terug te zien en haar groei mee te maken, ik heb haar inmiddels echt in mijn hart gesloten. Na het dichtslaan van dit boek overheerste er één gevoel: WOW!

Nachtrijder
ISBN 978-94-005-0748-7 – Uitgever: A.W. Bruna – 293 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Deel 3 in De laatste Wachter-serie

[bol_product_links block_id=”bol_586f68fb52074_selected-products” products=”9200000059399488,9200000063028934,9200000063028687″ name=”nachtrijder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.