Fabulant 2: De laatste tovenaar – Marloes Kemming

‘Om de poort open te maken heb je drie medaillons nodig. Die medaillons verstoppen zich steeds weer op andere plekken in Ierland. Meer weten we niet…’

KORTE INHOUD
“Dankzij Isa en haar vrienden zit Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel, gevangen op Aarde. Het Stelsel is nu veilig voor haar duistere magie. Totdat Resa ontsnapt, met hulp van een mysterieuze handlanger.
Isa, Nobel en oom Arnold vertrekken halsoverkop naar Ierland om opnieuw de strijd aan te gaan met de duistere koningin. Gelukkig krijgen ze hulp van drie wel heel bijzondere geesten. Wie zal als eerste de magische amuletten vinden en de Geheime Poort weten te openen? Het lot van het Stelsel ligt in hun handen…”

‘De verhalen van toen zijn verbasterd tot sprookjes, maar in elk sprookje zit een kern van waarheid. Volg het spoor van de verhalen en vroeg of laat zul je vinden wat je zoekt.’ 

MIJN MENING 
Ik genoot enorm van het eerste deel van deze magische serie, dus verheugde me heel erg op dit vervolg! Weer op avontuur met Isa, oom Arnold & Co…

Na het vorige avontuur zit Resa de duistere koningin veilig vast op Aarde, zij is geen gevaar meer voor het Stelsel. Maar ook panter Nobel zit vast, in de vorm van een huiskat. Hij woont bij Isa, maar ze weet dat ze hem terug moet zien te krijgen naar Fabulant. Komende herfstvakantie zal ze met oom Arnold naar Ierland gaan om de Geheime Poort te vinden naar het Stelsel.
Maar dan ontsnapt Resa, ze heeft hulp weten te krijgen van een magisch persoon… Wie? Oom Arnold en Isa zullen nu meteen naar Ierland moeten vertrekken om de poort te vinden voordat Resa dat doet! Ze moeten daar eerst op zoek naar drie magische medaillons die ze nodig hebben om de Geheime Poort te openen. Waar moeten ze beginnen? Het lijkt een goed idee om de verhalen over magische plekken in Ierland te volgen, maar dat zijn er wel héél veel… Zal het ze lukken om het Stelsel en de Aarde te redden van de duistere koningin? Gelukkig staan ze er niet alleen voor, en krijgen ze hulp van drie bijzondere geesten!

Ik vind het bij een serie altijd ‘spannend’ of het verhaal van het vorige deel nog wel genoeg bij me terugkomt om er weer lekker in te komen, maar dat was zeker het geval! Er worden gelukkig wat dingen aangehaald waardoor ik vaak ‘oh ja’ dacht.
Het verhaal is weer heerlijk meeslepend van begin tot eind! Het is een hele gave, spannende, mysterieuze zoektocht naar die magische medaillons daar in Ierland. Ik kon me helemaal laten meesleuren het verhaal in. En wat een prachtlocatie om het verhaal zich te laten afspelen! Zó passend met al die geschiedenis en al die bijzondere, magische plekken. (Ik ben meteen gaan Googelen naar locaties, want het zijn échte Ierse bezienswaardigheden.) Het kan zomaar waar zijn, dat er in al die sprookjes/mythes een kern van waarheid zit…
Ik kon niet anders dan door, door, doorlezen om te weten te komen hoe dit spannende avontuur zou ‘eindigen’. Zou het Isa en haar reisgenoten lukken om de duistere koningin te slim af te zijn?? Helemaal afgerond zou het niet zijn wist ik al, want er volgt nog een derde deel. YES!
Wat een heerlijk avontuur weer en wat een fijne personages heeft dit verhaal toch! Die dappere Isa, maar ook die grappige geesten! En Nobel natuurlijk… En de vrienden aan de andere kant, waar we hopelijk in het volgende deel weer veel mee te maken gaan krijgen! Ik verheug me sowieso weer op meer tijd doorbrengen in het Stelsel, want dat kwam (natuurlijk) in dit deel minder aan bod. Op naar deel drie!! (NU graag!)

Niemand zou ooit geloven dat die keurige meneer op weg was om te gaan strijden tegen een zwarte magiër, samen met zijn nichtje van twaalf en een zwarte kat die eigenlijk een panter is die van vorm kan veranderen.

De laatste tovenaar
ISBN 9789048870967 – Uitgeverij Moon – 240 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Deel 2 in de Fabulant-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.