Schaduwkinderen – Linda Jansma

‘En Jules? Wat doen we met haar?’
‘Niets! Zij moet hierbuiten blijven!’

Korte inhoud
Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules’ herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft?
Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.

Ze wilde het begrijpen. Weten wat er gebeurd was. Waarom kon ze zich van die cruciale avond en nacht ook helemaal niets meer herinneren?

Auteur
“Linda Jansma schreef onder meer de bestsellers Houvast, Tweestrijd en Verbroken . Van deze laatste titel zijn de filmrechten inmiddels verkocht.
Cirkel van het kwaad is een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Schaduwkinderen is hiervan het spannende eerste deel.”

Mijn mening
Ik was op het Margriet Winter Festival op de dag dat Linda Jansma er een interview gaf en er mogelijkheid was om haar nieuwste boek te kopen en te laten signeren. Dat maakt dit boek dus extra speciaal!

Het verhaal begint meteen met een knal, letterlijk, want er vindt een explosie plaats vlakbij vliegbasis Leeuwarden. Officier van justitie Jules Declerck heeft meteen het angstige voorgevoel dat er opzet in het spel is en dat nu deze aanslag lijkt te zijn mislukt er gauw een nieuwe zal plaatsvinden…
Tijdens de jacht op de daders en wie er nog meer bij betrokken zijn, een race tegen de klok, worstelt Jules ook met haar verleden. Haar broer zou haar vader vermoord hebben twintig jaar geleden, hij zit in de gevangenis en heeft al die jaren ieder contact geweigerd. Nu komt hij binnenkort misschien vrij en hoopt Jules antwoorden te krijgen op de vele vragen die ze heeft. Zij herinnert zich namelijk bijna niets van die dag twintig jaar terug…

Je leest het verhaal vanuit de perspectieven van Jules, haar ex; journalist Harry en vluchtelingenjongetje Ismail. Zo krijg je van verschillende kanten het mega spannende verhaal mee en wordt het beangstigend realistisch.
Je leeft mee met de levensechte personages; met Jules, haar moeilijke werk, haar verleden en met Harry die nog altijd gek is op Jules en haar zo graag aan antwoorden wil helpen. Daarnaast bijt hij zich als journalist zijnde ook vast in het verhaal van de aanslag. Hij weet zichzelf daarmee behoorlijk in de problemen te krijgen, zeker als hij de verkeerde mensen tegen het hoofd stoot.

Schaduwkinderen is een ontzettend realistisch, beangstigend en aangrijpend verhaal. De ene verhaallijn wordt afgerond, de andere eindigt met een scène die je meteen doet verlangen naar het tweede deel in deze trilogie! Weer een ijzersterke Linda Jansma.

Schaduwkinderen
ISBN 9789461092700 – Uitgever: De Crime Compagnie – 352 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Deel 1 in de Cirkel van het kwaad-trilogie

[bol_product_links block_id=”bol_586f5c825dba2_selected-products” products=”9200000062770062,9200000066325917″ name=”schaduwkinderen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Schaduwkinderen – Linda Jansma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.