#ikleesthuis 3x Cirkel van het Kwaad


In 2017 las ik het eerste deel in de Cirkel van het Kwaad-trilogie van Linda Jansma, Schaduwkinderen, en dat smaakte naar meer!  Ik verloor de serie helaas toch een beetje uit het oog, tot ik het derde deel, Bloedband, ontving van de uitgeverij. Ik besloot meteen het tweede deel, Uitverkoren, te kopen en zo toch de hele serie te gaan uitlezen.
(Als je op de titels klikt kom je bij de beschrijving van de boeken op de site van de uitgeverij)

Haar verleden had ze nooit kunnen afsluiten. Dat had ze misschien gekund als Remi de hiaten in haar geheugen had opgevuld. Maar dat was niet gebeurd. In plaats daarvan zat ze nu met nog meer vragen.

Uitverkoren – Linda Jansma (deel 2) 
Jules Declerck, officier van justitie in Leeuwarden, is nog altijd op zoek naar antwoorden. Wat is er die noodlottige dag 20 jaar geleden gebeurd? Heeft haar broer Remi haar vader echt vermoord? Waarom? En waarom verdween haar moeder? Ze kan zich zelf niets herinneren…
Twee moordzaken in het heden leiden naar de sekte ‘Church of the Chosen’ en sekteleider Elijah. Hoe kent hij Jules? Wat weet hij over haar verleden?

Het zou niet nogmaals gebeuren. Van Jules bleven ze af. Niets was belangrijker dan dat. Het verleden niet, het heden niet. Alleen de toekomst moest nu veilig worden gesteld.

Bloedband – Linda Jansma (deel 3) 
Er zijn alleen maar meer geheimen uit het verleden van Jules bij gekomen, nog meer vraagtekens… En ook het gebeuren met de sekte is nog lang niet klaar. Zeker niet als er een dood meisje gevonden wordt en er toch weer verbanden gelegd kunnen worden met de sekte en sekteleider Elijah. Zal Jules eindelijk overal antwoord op krijgen én daarnaast de moordzaak kunnen oplossen?

Mijn mening
Ondanks dat het al een tijd geleden was dat ik deel 1 las van deze trilogie, kwam er tijdens het lezen van deel 2 genoeg terug om het verhaal goed te kunnen volgen. Bij deel 3 staat er zelfs heel handig voorin het boek kort samengevat hoe het in de eerste 2 delen verliep, fijn!!

Jules Declerck is een boeiende hoofdpersoon; ze heeft veel meegemaakt, ze zit met veel vragen en ze heeft door dat alles een flinke muur om zichzelf heen gebouwd. Een harde tante, die zichzelf ook niet toestaat om lief te hebben, maar vanbinnen…
Ik vind het een hele fijne combi dat er een verhaallijn is over het mysterieuze verleden van Jules en haar zoektocht naar antwoorden en een spannende verhaallijn over de moordzaken die opgelost moeten worden door Jules en de politie.
Na het super boeiende en meeslepende tweede deel, met die creepy sekte en sekteleider, wilde ik, mede door het prikkelende einde, meteen door met deel 3!  En gelukkig kon dat!
En ook het derde deel was weer onwijs meeslepend en aangrijpend. Je begint daar al een gevoel te krijgen bij het gebeuren in het verleden van Jules, maar toch wist Linda me nog lekker te verrassen met alle spannende ontwikkelingen. Een indrukwekkende trilogie! En een geweldig slotstuk.

[bol_product_links block_id=”bol_5ea3e769921e2_selected-products” products=”9200000112672113,9200000112672186,9200000091266411″ name=”jansma” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.