Vertigo – Emelie Schepp

De angst stroomde door zijn lichaam nu hij besefte wie de indringer kon zijn.
Nee, nee, nee, dacht hij. Dit gebeurt niet, dit mag niet gebeuren…

Korte inhoud 
“Een man wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis buiten Norrköping, met in zijn lijf een teddybeer. De knuffel leidt rechercheurs Henrik Levin en Mia Bolander naar Filippa Falk, een voormalig politieagent die leeft in een getuigenbeschermingsprogramma. Kan zij helpen de zaak op te lossen?
Ook officier van justitie Jana Berzelius probeert de moordenaar op te sporen, terwijl ze ondertussen uit alle macht probeert de man van wie ze houdt te beschermen. Voor haar wordt het steeds moeilijker te verbergen waar ze vandaan komt en wie ze werkelijk is…”

‘Wat is dat voor geluid?’
Anneli fronste haar voorhoofd. ‘Ik weet het niet, maar het leek een stem,’ constateerde ze.
‘Maar waar kwam die vandaan?’ vroeg Henrik verder.
Mia slikte moeizaam. ‘Van het voorwerp in zijn buik,’ zei ze. Ze voelde een ijskoude huivering langs haar ruggengraat gaan.

Mijn mening 
Deel 7 alweer in de boeiende Jana Berzelius-serie. Ik was heel erg benieuwd wat er dit keer voor ontwikkelingen zouden zijn in het leven vol geheimen van de officier van justitie… Naast natuurlijk ongetwijfeld weer een lekkere politiezaak van Henrik en Mia!

Een voormalig politieagent wordt dood aangetroffen in zijn afgelegen huis in het bos. In zijn buik zit een sprekende knuffelbeer… De knuffel leidt inspecteur Henrik Levin en rechercheur Mia Bolander naar een ander voormalig politieagent die een beschermde identiteit heeft: Filippa Falk. Wat is er gebeurd dat zij zich schuilhoudt? Wat heeft het slachtoffer, dat ook teruggetrokken leefde, met haar te maken? Wat wil de dader met deze boodschap bereiken?
Misschien dat Filippa wat antwoorden kan geven? Als ze haar tenminste zover krijgen dat ze mee wil werken…
Officier van justitie Jana Berzelius heeft het ook druk met deze moordzaak, maar haar hoofd is er niet helemaal bij. Haar geheime verleden dreigt haar nog altijd in te halen en haar geliefde is in gevaar. Wat moet ze doen? De waarheid zou haar hele leven overhoop gooien…

Ik ben altijd benieuwd bij een nieuw deel in een serie of het voorgaande weer genoeg bij me terugkomt, maar dat was nu zeker het geval omdat Emelie Schepp het subtiel weer even in het verhaal verwerkt aan het begin! Daarnaast vroeg ik me af of ik het nog steeds leuk zou vinden dat er nu al zeven delen lang bepaalde geheimen zijn in Jana Berzelius’ leven, die steeds nét niet uitkomen. Maar: het stoorde me nog steeds niet! Er zijn toch gewoon weer bepaalde spannende ontwikkelingen en het voelt gewoon goed hóé het zich allemaal ontwikkelt… Vaag, haha, maar ik ga niet spoileren!
Er zijn fijn meerdere belangrijke verhaallijnen in het boek. Je hebt o.a. de spannende moordzaak en zoektocht naar dader en motief etc., Jana’s geheimen en het balanceren tussen werk en privé(problemen), Henrik die het privé niet makkelijk heeft en Mia bij wie het juist wel even lekker gaat… Heel lekker om zo alle hoofdpersonages weer helemaal tot leven te zien komen! En het zijn gewoon echt hele leuke en boeiende (Jana!) hoofdpersonen… Ik heb er weer enorm van genoten om me even in hun buurt te bevinden. En ik heb nog lang geen genoeg van ze!
Weer een heerlijk spannend verhaal! Leest lekker vlot weg en hield me van begin tot eind in zijn greep. Bijna in één ruk uit! Ik kijk nu alweer heel erg uit naar het volgende deel…

… op dit moment tolde er maar één vraag door zijn hoofd.
Een vraag die hij lang geleden al had moeten stellen.
Wat was de connectie tussen Danilo en Jana?

Vertigo 
ISBN 9789026163951 – Uitgeverij De Fontein – 288 pagina’s – Verschenen: mei 2023 – Vertaald door: Corry van Bree – Deel 7 in de Jana Berzelius-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.