Fantasia XI – Geronimo Stilton

Ik was opnieuw op de plek waar je alleen op de vleugels van je fantasie kunt komen… ik was in Fantasia!

Korte inhoud
Als Geronimo verkleed als kikker naar een gemaskerd bal gaat, krijgt hij ruzie met Duifje en belandt hij pardoes in een fontein. Als hij weer bijkomt, weet hij niet wat hem is overkomen: hij is plotseling in Fantasia! En dat is natuurlijk niet zomaar, want hij zal aan de slag moeten om Florina de Fleur te helpen bij de strijd tegen een mega-mysterieuze tovenaar en zijn piraten-handlangers. Gelukkig staat Geronimo er niet alleen voor, maar wordt hij geholpen door vriendelijke zeemeeuwen, feetjes, kabouters en andere fantasiastische wezens!

Vliegen op de vleugels van je fantasie is fijn, maar samen vliegen is nog veel fijner!

De Fantasia-serie
“Sinds het eerste deel verscheen in 2004 zijn er  honderdduizenden exemplaren van de verschillende delen over de toonbank gegaan. De Fantasia boeken zijn extra speciaal door wat er allemaal in is verstopt, zoals kras- en ruikpagina’s, ‘glow in the dark’-pagina’s, illustraties die alleen tevoorschijn komen als je je hand erop legt en zelfs 3D-illustraties! Ze staan boordevol extra informatie en spelletjes en vaak zit er ook nog een cadeautje bij. Geen wonder dat delen uit de Fantasia serie al vijf keer werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury!”

Mijn mening
Voor mij was dit het eerste Fantasia boek wat ik las, deel 11 in de serie. Het is een lekker dik (zwaar!) boek, met gouden opdruk op de voorkant. Het boek bevat 3D beelden, je krijgt er dus een 3D brilletje bij, geurpagina’s en pagina’s met toverinkt én er zit een stickervelletje bij. Hartstikke leuk dus om cadeau te krijgen!

Geronimo beleeft in dit boek een onwijs spannend avontuur in Fantasia. Een gemene tovenaar, Magigante, wil alle kostbare schatten van Fantasia in handen krijgen zodat hij de machtigste tovenaar van het land wordt. Geronimo, Ridder zonder Vrees of Blaam, moet voorkomen dat hem dat lukt. Dat betekent dat hij naar alle delen van Fantasia moet reizen om de schatten te beschermen. Maar sommige schatten zijn al in handen van Magigante…

Weer een grappig – want zo moedig is Geronimo helemaal niet -, speels vormgegeven en super leuk Geronimo Stilton boek. Dikker dan ik gewend ben, een veel langer verhaal, wat moeilijker dan de dunne boeken. Echt een lekkere dikke pil vol spanning en avontuur! En de extraatjes geven het een extra dimensie. Al moet ik zeggen dat ik de geurpagina’s hoogst onaangenaam vond ruiken 😉

Fantasia XI
ISBN 978-90-859-2367-1 – Uitgever: De Wakkere Muis – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Vertaald door: Loes Randazzo – Deel 11 in de Fantasia-serie

[bol_product_links block_id=”bol_586a1836a9729_selected-products” products=”9200000060486879″ name=”Fantasia” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Fantasia XI – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.