Blogtour: Het bloed kruipt – Stuart Neville (+ winactie!)

het-bloed-kruipt

De muur aan de andere kant van de kamer wil hij niet zien, en ook niet wat daar in de hoek ligt, onder het raam. Hij wil er niet naar kijken. Na al het geschreeuw en lawaai, dat krakende geluid en dat warme natte, wil hij er nooit meer naar hoeven kijken.

Korte inhoud
“Toen de 12-jarige Ciaran Devine bekende zijn pleegvader vermoord te hebben, ging er een schokgolf door het land.
DCI Serena Flanagan, toen een ambitieuze jonge rechercheur, nam Ciarans bekentenis af na dagenlang gewerkt te hebben aan het winnen van zijn vertrouwen. Hij is haar vriendelijkheid nooit vergeten – sterker nog, Flanagan is in de zeven jaar dat hij opgesloten heeft gezeten nooit helemaal uit zijn gedachten geweest.

Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham, die nu belast is met de taak Ciaran weer te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij, vermoedt dat er meer achter de moordzaak zit dan de politie destijds heeft ontdekt. Ciarans bekentenis heeft zijn broer Thomas gered van een veel zwaardere straf, en Cunningham ziet dat Thomas nog steeds een onnatuurlijk overwicht heeft op zijn jongere broer. Als ze met haar theorie naar DCI Flanagan stapt, begint het web van leugens rond de broers te ontrafelen, met mogelijk fatale gevolgen…”

Ze had zich voorbereid op de geur. Die was altijd hetzelfde. Maar geen enkele voorbereiding had haar kunnen wapenen tegen wat ze zag.

Auteur
“Stuart Neville, die door The Guardian werd betiteld tot ‘koning van de Belfast Noir’, is de auteur van zes boeken. Een van zijn thrillers werd bekroond met de Los Angeles Book Prize en zijn werk werd bovendien genomineerd voor de prestigieuze CWA Ian Fleming Steel Dagger, de Edgar Award, de Macavity Award en de Anthony Award. Neville woont in Belfast, Ierland.
Het bloed kruipt is het eerste boek van zijn hand dat in het Nederlands verschijnt.”

Mijn mening
Dit is weer echt zo’n thriller waar ik in begon, waar ik meteen ingezogen werd en waarbij ik niet wilde stoppen met lezen! Heerlijk!

Het verhaal gaat over de minderjarige broers Devine die zeven jaar geleden zijn gearresteerd voor de bloederige moord op hun pleegvader en die nu weer vrijkomen. De jongste, Ciaran, heeft de moord bekend toen, maar toch zijn er mensen, zoals DCI Serena Flanagan, die twijfelen of hij wel de waarheid spreekt. Oudere broer Thomas lijkt nogal wat invloed te hebben op zijn broertje en Ciaran doet alles wat hij zegt, compleet afhankelijk.
Nu de broers vrijkomen komen de levens van DCI Flanagan, van de zoon van de vermoorde pleegvader en van reclasseringsambtenaar Paula Cunningham in een beangstigende en gewelddadige stroomversnelling…

Vanaf de eerste bladzijde bekruipt je het gevoel dat er iets niet klopt, dat wordt vervolgens bevestigd door het kijkje in het verleden van Serena Flanagan. Zij heeft toen de bekentenis van het angstige jongetje Ciaran afgenomen en heeft, niet geheel ethisch, een soort band met hem opgebouwd. In het nu komt ze weer met hem in aanraking en er blijft iets knagen door zijn houding naar zijn (creepy!) oudere broer…

Hoofdpersonages DCI Flanagan en Paula Cunningham zijn niet alleen met de zaak van de broers bezig, maar hebben ook zo hun privé strubbelingen, waardoor ze realistische en warmbloedige personages worden waarmee je echt meeleeft. De bizarre band tussen de Devine broers zorgt ervoor dat je gewoon moet weten wat nou de waarheid is.

Het verhaal is echt onwijs spannend van het meeslepende begin tot aan het bloedstollende einde. Ik vond het een héél sterke thriller!
Ik ben heel benieuwd naar ander werk van deze aangenaam schrijvende auteur en hoop dat er meer van hem naar Nederland gehaald wordt.

Blogtour & winactie
Mijn recensie maakt deel uit van een blogtour rond dit boek van A.W. Bruna. Op deze site vind je de andere deelnemers en lees je hoe je kans maakt op een exemplaar van deze aanrader! (Zoek op alle deelnemende blogs naar de verborgen letters en vorm daarmee het winnende woord!)

Het bloed kruipt_omslag_NL.indd
Het bloed kruipt
ISBN 9789400507203 – Uitgever: A.W. Bruna – 341 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Originele titel: Those we left behind – Vertaald door: Mary Bresser

2 thoughts on “Blogtour: Het bloed kruipt – Stuart Neville (+ winactie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.