Blogtour: Orphan X – Gregg Hurwitz

orphan-x-2

… hij was voor het een of ander geronseld, maar Evan had nog altijd geen flauw idee waarvoor.

Korte inhoud
“Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…

Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.”

‘Het is weer een geest. Net als jij.’

Auteur
“Gregg Hurwitz, auteur van onder andere Jij bent de volgende en Dan sterft ze, groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles.
Naast zijn thrillers heeft Hurwitz screenplays voor bekende Hollywood-producers als Jerry Bruckheimer en Lorenzo di Bonaventura, bedacht hij tv-series voor Warner Studios en schreef hij comics voor Marvel.
Voor zijn thrillers doet hij altijd grondig onderzoek. Zo heeft hij met de Navy SEALs op testterreinen met explosieven rondgeslopen, heeft hij met haaien in de Galápagos gezwommen en is undercover gegaan in hersenspoelende cultgroepen.
Zijn thriller De misdaadschrijver kwam op de shortlist voor de Ian Fleming Steel Dagger Award en werd door de International Thriller Writers Association tot de beste thriller van 2007 benoemd. Zijn volgende boek Vertrouw niemand werd genomineerd voor de Crimespree Award 2010.”

orphan-x
Mijn mening
Ik heb het vooruitleesexemplaar van dit boek (verschijnt 27 september!) al een tijdje in huis, maar had zelf eerder nog geen tijd om hem te lezen. Manlief mocht hem eerst lezen van me en hij was érg enthousiast! Dat maakte dat ik met veel vertrouwen aan het boek begon. We houden allebei van de Jason Bourne en Jack Reacher-films en aangezien dit boek daarmee vergeleken wordt en manlief het binnen no time uit had…

Laat ik beginnen met zeggen dat Gregg Hurwitz niet alleen fijn live kan vertellen (ik was bij A.W. Bruna toen hij geïnterviewd werd), hij schrijft ook heerlijk soepel! Het boek leest als een trein, door zijn fijne schrijfstijl, maar natuurlijk ook door het enorm spannende verhaal en door de boeiende hoofdpersoon; is iemand die slechte mensen ombrengt nou goed of slecht?

In de terugblikken naar zijn verleden lees je dat Evan Smoak al jong wordt geronseld en opgeleid tot “wapen” voor het geheime “Orphan” project. Hij krijgt een keiharde opleiding, maar heeft daarnaast ook een fijne “vaderfiguur” waar hij een band mee opbouwt. De bedoeling is dat hij naast de machine die hij zijn moet, ook menselijk blijft.
Als zijn jarenlange opleiding erop zit wordt hij voor de ene opdracht na de andere, die hij blind moet opvolgen, naar alle uithoeken van de wereld gestuurd om slechte mensen om te brengen. Hij is de allerbeste Orphan. Tot hij twijfels krijgt…

Nu is Evan De Nowhere Man, helper van mensen in serieuze nood. Op een dag raakt hij persoonlijk verwikkeld in de gebeurtenissen en dan komt niet alleen het leven van zijn beschermelinge maar ook dat van hemzelf in gevaar. Wie zit er achter hem aan? En waarom?

Dit boek is zó boeiend en spannend! Ik zag het verhaal echt als een film voor me, een lekkere vlotte actiefilm met een intrigerende hoofdpersoon. Heel knap als een auteur een verhaal zo beeldend neer kan zetten.
Ik ben onwijs benieuwd hoe de verfilming die er gaat komen van dit verhaal gaat zijn! Kijk er in ieder geval al naar uit!
En niet alleen naar de film, ook naar meer boeken met Evan Smoak in de hoofdrol! Want die komen er heeft Gregg Hurwitz beloofd…

Deze recensie maakt deel uit van de blogtour naar aanloop van het verschijnen van het boek op 27 september. De overige deelnemers vind je hier.
Jenny gaat dit boek ook lezen in september of oktober (boek van de maand!), haar mening lees je dan hier.

Orphan X
ISBN 9789400507388 – Uitgever: A. W. Bruna – 400 pagina’s – Verschijnt: 27 september 2016 – Vertaald door: Erik de Vries

4 thoughts on “Blogtour: Orphan X – Gregg Hurwitz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.