Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Vertel me drie dingen

Dat klinkt misschien raar, een anonieme mail die zomaar in mijn postvakje verschijnt, en dan nog wel ondertekend met het bizarre alias ‘Iemand Niemand’, maar mijn leven is de laatste tijd zo vreemd geworden dat niets me meer kan choqueren.

Korte inhoud
“Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.
Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.
Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?”

Auteur
“Julie Buxbaum (1977) groeide op in New York en studeerde aan de Harvard Law School.  Ze woont nu in Los Angeles, in Amerika.
Vertel me drie dingen is Julies YA-debuut. Ze kreeg het idee voor dit boek toen ze een anonieme e-mail kreeg.  Eerder schreef Julie Buxbaum twee romans voor volwassenen.”

3 redenen waarom je Vertel me drie dingen moet lezen
Een tijdje terug gaf ik in een blogpost al na het lezen van een voorproefje aan waarom ik het boek graag wilde lezen (hier), nu heb ik het boek gelezen en geef ik jullie 3 redenen waarom je dit boek moet gaan lezen:

 1. Het raakt je:
  Hoofdpersoon Jessie (16) is haar moeder twee jaar geleden verloren, haar vader trouwt met een andere vrouw, eentje die Jessie nog nooit ontmoet heeft. Ze trekken bij haar en haar 16-jarige zoon in, wat betekent dat Jessie uit haar vertrouwde omgeving wordt weggerukt, moet verhuizen nar L.A. en op een nieuwe school haar weg moet zien te vinden…

  Laten we beginnen bij Dag 1, de verschrikkelijke eerste schooldag, die klote was, maar eerlijk gezegd niet kloteriger dan elke andere dag sinds mijn moeder is overleden.
  De waarheid is namelijk dat mijn moeder elke dag sinds haar overlijden nog steeds dood is. Over en uit. Elke dag was klote.

 2. Het laat je lachen:
  Jessie heeft veel humor, ze heeft heerlijke sarcastische (tiener-)gedachten en opmerkingen en ook de conversaties met haar beste vriendin Scarlett, die nog in Chicago woont, zijn erg grappig.

  Hm. Misschien zou ik mezelf verbazen en het hier toch naar mijn zin gaan krijgen. Mijn fantasieleven zou in elk geval geweldig zijn, al was mijn echte leven dat niet zo.

 3. Je wordt verliefd:
  Wie is Iemand Niemand? Ik snap in ieder geval wel dat Jessie een beetje verliefd op hem wordt, hij heeft humor en is lief. Maar ik snap ook dat ze een crush heeft op Ethan ‘De Batman’ (hij draagt altijd een grijs Batman t-shirt), hij is knap, mysterieus, heeft een killer-smile en onder zijn harde uiterlijk zit een lieve maar beschadigde jongen.

  IN: weet je die ene pluk haar die altijd voor je ogen zakt – dat stukje dat net niet bij je pony hoort? ik wil het achter je oor kunnen stoppen. dat wil ik kunnen doen. ik wil je ontmoeten als ik me zodanig bij je op mijn gemak voel dat ik dat kan doen.

En een stiekeme nummer 4: HET IS GEWOON EEN GEWELDIG (LIEF) BOEK!!!

Vertel me drie dingen - Julie Buxbaum
Vertel me drie dingen

ISBN 9789026139628 – Uitgever: De Fontein – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: Tell me three things – Vertaald door: Lia Belt
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

 1. Je recensie maakt het boek wel heel aantrekkelijk! Ik zag het boek vaak voorbij komen in mijn Bloglovin’-feed, maar de cover sprak me op het eerste gezicht niet aan. Je recensie klinkt wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.