Topsport op Topford & Onrust op de manege – Thea Stilton

Topford pakket 2
Topsport op Topford (16)

De zomer is het jaargetijde dat valt tussen de eindexamens en het begin van het nieuwe schooljaar. Het is de mooiste tijd van het jaar waarin je de grootste pret hebt!

Korte inhoud
“Op Topford worden de Walvisspelen georganiseerd: een sportevenement met verschillende onderdelen zoals schermen, ritmische gymnastiek en schoonspringen. Helaas zijn een paar onsportieve knaagsters tot alles bereid om het erepodium te halen …”

Hiermee verklaar ik de Walvisspelen voor geopend!

Topford pakket
Onrust op de manege (17)

We gaan met mijn jeep een rondje over het eiland rijden om nieuwe onderwerpen en landschappen te vinden!

Korte inhoud
“De Thea Sisters ontmoeten tijdens een uitstapje op Walviseiland een stel paardenfokkers met een eigen manege. Het klikt meteen en de vijf vriendinnen bieden aan om het stel te komen helpen in hun vrije tijd. Er is genoeg te doen en de muizinnen genieten van het verzorgen van de paarden en de natuur. Maar dan blijkt iemand de manege te saboteren …”

We vinden het zo leuk bij jullie op de ranch dat we niets liever willen dan jullie een pootje helpen in het weekend.

Auteur
“Thea Stilton is de zus van Geronimo en is in alles zijn tegenpool! Ze is een waaghals, bestuurt alles wat wielen heeft en heeft de zwarte band in karate. Thea Stilton geeft les aan het Topford College en ze schrijft boeken over de Thea Sisters, vijf superspeciale muizinnetjes die elkaar op Topford hebben leren kennen! Thea Stiltons serie over de Prinsessen van Fantasia is ook muizenissig populair!”

Mijn mening
Met de Geronimo boeken had ik al kennisgemaakt, maar met de boeken van zijn zus Thea Stilton nog niet. Het was een aangename kennismaking!

Ook deze boeken zijn weer heerlijk kleurrijk en speels vormgegeven. Duidelijk meer op meisjes gericht met al het roze en de vijf meiden in de hoofdrol. Ik heb nu twee delen gelezen van de Thea Sisters reeks en ik vind het een erg leuke meidenserie!

De verhalen zijn avontuurlijk en daarnaast ook nog leerzaam, alle moeilijke woorden worden toegelicht. De Thea Sisters (Paulina, Pamela, Colette, Nicky en Violet) zijn vijf hele verschillende meiden, maar ze zijn wel allemaal stoer, lief en behulpzaam. Samen staan ze sterk. De rode draad in deze reeks is dan ook vriendschap!

Dit smaakt naar meer! Ik heb weer een nieuwe reeks van uitgeverij De Wakkere Muis ontdekt waar ik verslaafd aan kan raken 😉

Topfordpakket met gratis poeziealbum
ISBN 9789085923572 – Uitgever: De Wakkere Muis – Verschenen: juni 2016 – Vertaald door: Pauline Akkerhuis – Het leven op Topford deel 16 & 17
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

0 thoughts on “Topsport op Topford & Onrust op de manege – Thea Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.