Unit Plaats Delict: Nachtvlinder – Carina van Leeuwen

Nachtvlinder

Maar de belangrijkste vraag in het onderzoek-Splinter was, wie er verantwoordelijk waren voor de dood van haar vader en hoe ze dat zou kunnen bewijzen zodat de daders hun verdiende loon kregen.

Korte inhoud
“In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne. Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat. Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.

Drie schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat…”

Er lopen ook zoveel onderzoeken die eerst niets met elkaar te maken leken te hebben, maar steeds meer met elkaar verwikkeld lijken te zijn.

Auteur
“Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amsterdam als Inspecteur/Forensisch Expert in het Team Review en Cold Case. Zij is de auteur van de thrillerserie Unit Plaats Delict, die zich afpeelt in de wereld van forensic Renee Spaan van het Haagse politiebureau Donumstraat. Na Vuurproef en Koud spoor, verscheen in mei 2016 Nachtvlinder .”

Mijn mening
Na het lezen van deel 1 en 2 in de Unit Plaats Delict reeks (recensies) keek ik enorm uit naar dit derde deel. En ik werd beloond want ik zat er meteen weer helemaal in…

Wat is het toch fijn om “thuis te komen” bij personages die je al in je hart gesloten hebt. Zo ook bij de Haagse Renee, forensisch rechercheur, een sterke en stoere tante die al veel voor haar kiezen heeft gehad. De rode draden in haar leven zijn het verlies van haar vader, ook bij de politie, en het verlies van haar geliefde. Ze zint op wraak voor de dood van haar vader, die bij een explosie omkwam die naar haar mening geen ongeluk was. De daders moeten boeten. De vriend en toenmalig politiepartner van haar vader helpt haar met opsporen.

In dit boek krijgt Renee met een aantal zaken te maken die eerst losstaan, maar naarmate het onderzoek vordert lijken ze steeds meer met elkaar in connectie te staan. Alle zaken hebben in ieder geval duidelijk één ding gemeen: drugs. Renee raakt meer betrokken bij de zaak dan goed voor haar is…

Net als de vorige delen is ook dit boek weer super realistisch en geloofwaardig. Het verhaal boeide vanaf het begin en was moeilijk weg te leggen. Je zit in de spanning van het verhaal, maar leeft ook mee met sympathieke hoofdpersoon Renee die zo graag haar vaders dood wil wreken en zich weer open wil durven te stellen voor de liefde na al het verlies wat ze gekend heeft.

De Unit Plaats Delict serie is niet alleen spannend, maar ook leerzaam doordat er best veel uitgelegd wordt, op een subtiele manier.
Carina heeft een fijne beeldende schrijfstijl die de politiewereld en ook Den Haag echt tot leven bracht voor me. Ik hoop heel erg dat dit niet het laatste Renee boek is…

Nachtvlinder
ISBN 9789400507128 – Uitgever: A.W. Bruna – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Deel 3 in de Unit Plaats Delict-serie

0 thoughts on “Unit Plaats Delict: Nachtvlinder – Carina van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.